Bakan Fidan, Endonezya’ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ASEAN-Türkiye Sektörel Diyalog Ortaklığı Üçlü Toplantısı’na katılmak üzere Endonezya’ya gidiyor.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 13-15 Temmuz tarihinde yapacağı Endonezya ziyaretinde ASEAN Dönem Başkanı Endonezya Dışişleri Bakanı Marsudi ve ASEAN Genel Sekreteri Kao Kim Hourn ile üçlü toplantı gerçekleştirecek.

Toplantıda, ilişkilerinin mevcut durumu değerlendirilecek ve önümüzdeki döneme yönelik işbirliği önerileri görüşülecek.

Açıklamada, “Sayın Bakanımız Beşinci ASEAN-Türkiye Sektörel Diyalog Ortaklığı Üçlü Toplantısı’na katılmak ve Endonezya Dışişleri Bakanı Retno L.P. Marsudi’nin davetine icabetle ikili temaslarda bulunmak üzere 13-15 Temmuz 2023 tarihlerinde Endonezya’yı ziyaret edecektir. Sayın Bakanımızın ASEAN Dönem Başkanı Endonezya Dışişleri Bakanı Marsudi ve ASEAN Genel Sekreteri Kao Kim Hourn ile gerçekleştireceği Üçlü Toplantıda Türkiye-ASEAN ilişkilerinin mevcut durumu değerlendirilecek ve önümüzdeki döneme yönelik somut işbirliği önerileri görüşülecektir” ifadeleri kullanıldı. Türkiye-Endonezya ilişkileri ele alınacak Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Endonezyalı mevkidaşı ile ikili görüşme gerçekleştireceği belirtilen açıklamada, “İkili ziyaret kapsamında ise Sayın Bakanımızın Endonezyalı mevkidaşıyla görüşmesinde Türkiye-Endonezya ilişkilerinin çeşitli veçhelerinin ele alınması, bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir” ifadelerine yer verildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Fransa’da Çiftçilerden Ana Yolda Eylem

Fransa'nın Saone-et-Loire bölgesindeki çiftçiler, hükümetin tarım politikalarına ve ekonomik zorluklara karşı ana yolları kapatarak protesto düzenledi.

Afrika’nın Birlik Teması: Kendi Hikayemizi Yazmalıyız

Gana Cumhurbaşkanı John Dramani Mahama, Afrika'nın Batılı güçlere karşı güçlenmesi için birlik içinde hareket etmesinin önemini belirtti.

Sadettin Saran Uyuşturucu Soruşturmasında İfade Verecek

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fenerbahçe Kulüp Başkanı Sadettin Saran'ı şüpheli olarak ifadeye çağırdı. Saran, "Hiçbir şeyden çekinmiyorum" diyerek yarın Türkiye'ye döneceğini açıkladı.

Siirt’te Yaban Hayvanlarına 750 Kilo Yem Bırakıldı

Siirt'te, doğa koruma ekipleri ve jandarma, yaban havanları için 750 kilo yem dağıtımı gerçekleştirdi.

Ege’de Türkiye Yunanistan Askeri Gerilim Arttı

Türk Hava Kuvvetleri ve Yunan savaş uçakları, üç yıl aradan sonra ilk kez karşı karşıya gelerek it dalaşı yaptı.