Bakan Kurum: Planlarımızda yıkım yok

MURAT KURUM, HATAY’DAKİ TARİHİ ÇARŞILARI İNCELEDİ
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay’da depremde ağır hasar gören Tarihi Uzun Çarşı ve Kuyumcular Çarşısı’nda incelemelerde bulundu. Ayrıca, depremde tamamen yıkılan Habib-i Neccar Camii’nin restorasyon çalışmalarıyla ilgili proje yetkililerinden bilgi aldı.

15 EYLÜL’DE UZUN ÇARŞI İÇİN İMZALAR ATILACAK
Bakan Kurum, Uzun Çarşı’da işyerlerini ziyaret ederek esnafla görüştü ve 15 Eylül’de çarşının yeniden inşa ve ihya çalışmaları için ihale yapılacağını duyurdu. Ayrıca, esnaflardan bu tarihe kadar Valilik koordinesinde işyerlerini boşaltmalarını istedi. Kurum, “15 Eylül 2024’e kadar burayı boşaltacağız, o tarihte ihalemizi yapacağız. Burada inşaat çalışmalarına girişeceğiz. Ayın 15’ine kadar da Vali Bey sizi taşıyacak. Bir taraftan eski binalar olduğu için yıkımları yapacağız. İnşallah yan tarafla birlikte bir bütün halinde burayı hızlı bir şekilde yapmak istiyoruz” dedi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.