Bakan Şimşek, Ülke Kredi Notu Yükseldi

MOODY’S KREDİ NOTUNDA YÜKSELTME YAPTI

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu “B1″den “Ba3″e yükseltti ve kredi notu görünümünü “durağan” olarak değerlendirdi.

TEKRAR OLUMSUZ DÖNGÜDEN ÇIKIYORUZ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ülke kredi notumuz yükseldi. Ekonomimiz yurt içi ve yurt dışı belirsizliklerin ve zorlukların yaşandığı dönemi aşarak tekrar olumlu bir döngüye girdi. Bu not artışı, süreci başarıyla yönettiğimizi ve ekonomimizin dayanıklılığını teyit ediyor. Enflasyonu kalıcı olarak düşürmeye, cari açığı sürdürülebilir seviyede tutmaya ve deprem harcamaları hariç bütçe disiplinini güçlendirmeye kararlıyız. Programımızın kazanımlarını, yeşil ve dijital dönüşüm başta olmak üzere sanayide yapısal dönüşümü sağlayacak reformlarla kalıcı hale getireceğiz. Sabır ve kararlılıkla programımızı uygulamayı sürdürdükçe, risk primimiz daha da düşecek, finansmana erişimimiz artacak ve yeni not artışları gelecektir” dedi.

ETKİLİ POLİTİKA YAPIMI VURGUSU

Moody’s, yaptığı açıklamada Türkiye’nin kredi notunun “B1″den “Ba3″e çıkarılmasının, etkili politika yapımının güçlenen performansını yansıttığını belirtti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının enflasyon baskılarını kalıcı şekilde hafifleten ve ekonomik dengesizlikleri azaltan para politikasına bağlılığının önemine vurgu yapıldı. Ayrıca, not artışının politika değişikliği riskinin azaldığı görüşünü yansıttığı ancak bu riskin gelecekte de devam edeceği ifade edildi.

DENGELENEN RİSKLER

Kredi notu görünümünün “pozitif”ten “durağan”a çevrilmesi, Türkiye’nin kredi profiline yönelik yukarı ve aşağı yönlü riskleri dengelediğini ortaya koydu. Açıklama, etkili politika yapma geleneğinin sürdürülmesinin ülkenin dış pozisyonunda iyileşmeyi öngörülenden daha fazla destekleyebileceğini belirtti. Devam eden ve planlanan yapısal reformlarının enerji ithalatına bağımlılığı azaltacağı ve ihracatın rekabet gücünü artıracağı vurgulandı. Bu durumun Türkiye’nin dış şoklara dayanıklılığını artırabileceği ifade edildi.

KREDİ NOTUNDA GEÇMİŞTE DE ARTTIRIM OLDU

Moody’s, geçen yıl Temmuz ayında Türkiye’nin kredi notunu iki kademe artırarak “B3″ten “B1″e çıkarmış ve kredi notu görünümünü “pozitif” olarak korumuştu. Kredi derecelendirme kuruluşunun bu yıl için Türkiye’ye yönelik ilk kredi notu değerlendirme tarihi 24 Ocak olarak belirlenmişti. Ancak bu tarihte Moody’s Türkiye’nin kredi notuyla ilgili bir karar almamıştı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.