Bakan Tekin, LGS’de 719 başarılı öğrenci olduğunu belirtti

BAKAN TEKİN CANLI YAYINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TRT Haber ekranlarında LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçları ve eğitimle ilgili güncel meselelere dair bilgiler paylaştı. LGS sınavında, soru kitapçıklarının önceden yayınlanıp yayınlanmadığına dair soruya Tekin, sınav günü bu tartışmaların gündeme düştüğünü kaydetti. Bakan Tekin, “Soruların çalındığı iddiası külliyen yalan” ifadesini kullandı.

Tekin, gerekli araştırma ve incelemeleri derhal yaptıklarını belirterek, sınavın sözel oturumunun saat 10.45’te sona erdiğini ve saat 11.57’de soruların paylaşılmasıyla ilgili bir durum ortaya çıktığını aktardı. Paylaşılan materyallerin kendilerine ait olmadığını, dolayısıyla herhangi bir çalınma olayının kesinlikle yaşanmadığını söyleyen Tekin, “Yayınlanan PDF görüntüsü bizim değil. Sınavın güvenliğiyle ilgili iddialar mantıksız” dedi. Tekin, görüntüleri paylaşan kişi hakkında soruşturma açıldığını da dile getirdi.

OKULDAKİ PERSONEL ÜZERİNE SORUŞTURMA AÇILDI

Bakan Tekin, sınava dair yapılan şikayetlerin dikkatlice incelendiğini ifade ederek, “Okuldaki 29 kişiyle ilgili soruşturma açıldı. İdari soruşturma neticesinde disiplin cezası uygulanabilir. Eğer ceza davası açmayı gerektiren durumlar varsa, ceza davası da açılır” ifadelerini kullandı.

Tekin, sınav kitapçıklarının sınavdan bir gün sonra okullarda dağıtıldığını belirterek, sosyal medyada paylaşılan soruların istenen saatten daha erken paylaşılmış olduğunu ancak bunun sınav güvenliği açısından bir tehlike oluşturmadığını vurguladı. Ayrıca, sınav alanlarının tamamen izole olduğunu ve dışarıya bilgi sızmasını önleyecek çeşitli tedbirlerin alındığını söyledi.

ÖĞRENCİLERDEN TAM PUAN ALANLARIN SAYISI

Bakan Tekin, LGS kapsamında 719 öğrencinin tam puan aldığını duyurdu ve bazı illerde tam puan alan öğrenci sayıları hakkında söylenenlerin yanlış olduğunu ifade etti. Adana’dan 26, İstanbul’dan 164 öğrencinin tam puan aldığını belirten Tekin, İstanbul’un öğrenci popülasyonuna bağlı olarak ortalamanın yüksek olduğunu söyledi. Ayrıca, öğrencilerin hangi ilden kaç tam puan aldıklarını başlangıçta paylaşmadıklarını, bunun nedeninin iller arasında rekabet yaratmamak olduğunu açıkladı. 719 öğrenciden 63’ünün imam hatip okullarından olduğunu belirten Tekin, bu konunun yanlış yorumlandığını vurguladı.

SINAV SORULARI ÜZERİNE DEĞERLENDİRMELER

Bakan Tekin, “Soruların zor olduğu” yönündeki eleştirileri değerlendirerek, öğrencilere bu konuda yapılan anketlerin olumlu yanıtlar aldığını ifade etti. Proje okulları ile ilgili açıklamalar yapan Tekin, bu okulların işleyişine dair detaylar verdi ve yeniden yapılandırma sürecinin devam ettiğini belirtti.

Son olarak, zorunlu eğitimin son dört yılına ilişkin bir revizyonun tartışıldığını aktaran Tekin, bu konuyla ilgili kamuoyunda farklı görüşlerin olduğunu belirtti. Tekin, öğretmenler ve öğrenciler arasında kıyafet uygulamaları ile ilgili de açıklama yaparak, serbest kıyafetin bazı sorunlara yol açtığını ifade etti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.