Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un Açıklamaları
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 21 Ağustos’ta kaybolan Narin kızın cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili şunları söyledi: “Soruşturmalar etkin bir şekilde devam ediyor. Narin’in katillerinin tespiti ve hak ettikleri cezayı almaları bekleniyor. Kimsenin şüphesi olmasın, karanlıkta hiçbir şey bırakılmayacak. Şu anda 12 şüpheli tutuklu, 3 kişiye adli kontrol kararı verildi, 268 kişinin ifadesi alındı ve bazı DNA tespitleri yapıldı. HTS kayıtları inceleniyor, baz çakışmaları tespit edildi ve kamera görüntüleri TÜBİTAK’a gönderildi.”
Soruşturma Detayları
Adalet Bakanı Tunç, soruşturma aşamasında yapılan çalışmalar hakkında şunları belirtti: “Adli tıp tarafından yapılan DNA tespitleri ve diğer teknik veriler gizlilik kapsamında. Bu kapsamda, kamuoyuna yansımayan bazı hususlar bulunmakta. Soruşturma devam ediyor ve cinayet mahallesindeki baz çalışmaları da sürüyor.”
Adaletin Sağlanması
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, adaletin sağlanması için titizlikle çalıştıklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Narin’in katillerinin tespiti ve hak ettikleri en büyük cezayı almaları gereken bir konu. Etkin bir şekilde soruşturma yürütülüyor ve her türlü teknik veri inceleniyor. Kamuoyunu aydınlatmak için gerekli adımlar atılacak.”