İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Diyarbakır Ziyareti
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Türkiye Buluşmaları’ programına katıldı. Bakan Yerlikaya, DSİ Toplantı Salonu’ndaki programa AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Suna Kepolu Ataman ve Mehmet Sait Yaz, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak ve vatandaşlar ile birlikte iştirak etti.
Terörle Mücadele ve Birlik Vurgusu
Bakan Yerlikaya, programda yaptığı konuşmada, terörle mücadele konusunun devam ettiğini vurgulayarak, “Biz bu topraklara dün gelmedik. Dün birlikte yaşamaya başlamadık. Biz, Sultan Selahaddin’in ordusunda bir olmuş, Sultan Alparslan’ın ordusunda cem olmuş, Çanakkale’yi geçilmez kılan bir milletiz. Bu milletin arasındaki bağlar gönül bağıdır, can bağıdır. Milletimizin birliğine ve beraberliğine kasteden başta bölücü terör olmak üzere tüm ihanet girişimlerinin kökünü hamdolsun bu topraklardan kazıyıp atıyoruz. Çünkü terörle amansız mücadele bizim kırmızı çizgimizdir.”
Terörle Mücadelede Kararlılık
Bakan Yerlikaya, konuşmasında terörle mücadeledeki kararlılıklarını vurgulayarak, “Irak ve Suriye’de de teröristlerin gettikleri inlerine giriyor, başlarını eziyoruz” ifadelerini kullanarak, teröristlere karşı sürdürülen mücadelenin devam edeceğine dikkat çekti.