SAHİPSİZ SOKAK HAYVANLARI DÜZENLEMESİ
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik düzenleme hakkında açıklamalarda bulundu. Yumaklı, bu düzenlemenin bir “katliam” yasası olmadığını vurgulayarak, asıl amacın sahiplenme olduğunu belirtti. Bakan Yumaklı, sokak hayvanları konusundaki yanlış algılara dikkat çekerek, toplumun konuya doğru bir perspektifle bakması gerektiğini ifade etti.
TOPLUMSAL MUTABAKAT VE UYGULAMA
Yumaklı, sokak hayvanları düzenlemesinin toplumsal bir uzlaşı ile şekillendiğini ve parti ayrımı gözetilmeden yapıldığını belirtti. Bakan, yasanın çıkmasıyla sorunun çözüldüğünü ve halkın da bu konuda gereken adımları atacağını dile getirdi.
BELEDİYELERİN SORUMLULUĞU VE YAPTIRIMLAR
Yürürlüğe giren yasa ile beraber belediyelerin, sahipsiz hayvanlarla ilgili tedbirleri hızla almaları gerektiğini vurgulayan Yumaklı, uygulamayanlara ise yaptırımların uygulanacağını belirtti. Parti ayrımı olmaksızın herkesin yasaya uyması gerektiğini ifade etti.
HAYVANLARA EZİYETİN ÖNLENMESİ
Bakan Yumaklı, sokak hayvanları için oluşturulan barakaların belirli standartlara sahip olacağını ve kötü muamele ya da işkenceye izin vermeyeceklerini söyledi. Yumaklı, yeni yasayla hayvana kötü davranmanın cezasız kalmayacağını ve gerekli yaptırımların devam edeceğini belirtti.