BAYRAM TATİLİNDE YOLCU YOĞUNLUĞU
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı tatilinde yaşanan yoğun şehirler arası otobüs seyahatleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 14-23 Haziran tarihleri arasında toplam 107 bin 896 otobüs seferi düzenlendiğini ve bu seferlerde 3 milyon 782 bin 90 yolcunun seyahat ettiğini belirtti. Bakan, bayram döneminde yolcuların rahat ve güvenli bir şekilde seyahat edebilmeleri için sıkı denetimler gerçekleştirildiğinin altını çizdi. Bu denetimlerde toplamda 13 bin 855 otobüs denetlenmiş ve çeşitli cezalar uygulanmıştır.
FAHİŞ FİYATLARA KARŞI İNSANSIZ DENETİM
Kurban Bayramı tatilinde seyahat eden yolcuların fahiş fiyatlı biletlerle mağdur edilmemesi için önemli adımlar atıldı. Bakan Uraloğlu, yapılan denetimlerle birlikte, otobüs işletmecilerinin belirlenen ücret tarifelerine uymalarının sağlandığını ve bu kurallara uymayanların tespit edilerek ceza uygulandığını belirtti. 14-23 Haziran tarihleri arasında hem şehirlerin merkezinde hem de yol kenarında mobil ekipler tarafından gerçekleştirilen bu denetimler, çeşitli ihlallerin önüne geçmede etkili oldu. Fahiş fiyat politikalarını uygulayan otobüs işletmecilerine önemli miktarda para cezaları kesildi.
VATANDAŞA GÜVENLİ SEYAHAT İMKANI
Bakan Uraloğlu, bayram tatili süresince vatandaşların güvenli ve rahat bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla, denetimlerin 7/24 aralıksız olarak sürdüğünü belirtti. Ulaştırma ekipleri ve kolluk kuvvetlerinin işbirliği ile yürütülen bu denetimler sayesinde, yolcu taşımacılığında korsan faaliyetler ve belgelerinin eksikliği gibi pek çok sorunun üstesinden gelindi. Bakan ayrıca, emeklilere yönelik %20 indirim uygulamasının da titizlikle kontrol edildiğini ve bu doğrultuda ihlallerin tespit edildiğinde gerekli yaptırımların uygulandığını ifade etti.
UZUN VADELİ DENETİM STRATEJİSİ
Yapılan denetimlerin bayram tatiliyle sınırlı kalmadığını vurgulayan Uraloğlu, fahiş fiyatlı bilet satışlarının önlenmesi ve yolcu taşımacılığında düzenin sağlanması için denetim faaliyetlerinin yıl boyu devam edeceğini açıkladı. İlgili otobüs işletmecilerine uygulanan cezaların, Karayolu Taşıma Kanunu’na aykırı faaliyetlerin önüne geçmesi hedefleniyor. Bu sıkı denetimler, yolcu memnuniyeti ve taşımacılık sektöründeki düzenin korunması açısından büyük önem taşıyor.
Bakan, bu denetimlerin hem yolcuların hem de dürüst işletmecilerin haklarını korumak için gerekli olduğunu belirterek, vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmeleri için çalışmaların süreceğini ifade etti.