Denetimler devam ediyor
Denetimlerini sürdüren Bakanlık, tüketicileri yanıltan ve halk sağlığını tehdit eden firmalara yönelik gerçekleştirdiği kontrollerin ardından “Taklit ve Tağşiş” listesini kamuoyuyla paylaştı. 1 Temmuz 2025 tarihli listede yer alan birçok ürünün etiketlerinde “dana eti” yazmasına rağmen içeriklerinde tavuk, hindi, sakatat ve hatta gıda boyası bulunduğu belirleniyor.
ÜRÜNLER ARASINDA NELER VAR?
Denetimler neticesinde özellikle üç ürün grubunda yoğun bir şekilde taklit ve tağşiş tespit ediliyor. Sucukta, dana eti yerine tavuk eti ve sakatat kullanıldığı ortaya çıktı. Kebaplarda ise, dana-kuzu eti etiketiyle satılan ürünlerde tavuk eti ve kalp gibi sakatatlar tespit ediliyor. Köftelerde bazı ürünlerde hindi eti kullanıldığı, diğerlerinde ise gıda boyası ile görünüm değiştirildiği görülüyor.
SUCUK VE KÖFTE ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Uzmanlar, tüketicilere şu uyarılarda bulunuyor: Aşırı ucuz ürünlerden kaçınılmalı, gerçek dana eti fiyatının altında satılan ürünlere şüpheyle yaklaşılmalı. Ürün etiketleri dikkatle incelenmeli, içeriği açıkça belirtilmeyen ürünler tercih edilmemeli. Güvenilir markalar ve sertifikalı üreticiler tercih edilmeli. Ambalajsız ve açıkta satılan ürünlerden de uzak durulmalı.
then "Add to Home Screen"