ASGARİ ÜCRETE ARTIŞ YAPILMAYACAK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrette herhangi bir artış yapılmayacağını belirterek, Aralık ayında asgari ücretin bir yıllık olarak yapılan belirlemeye dikkat çekti. Işıkhan, Aralık ayında yeni asgari ücretin belirlenmesi konusunda olumlu göstergeler aldıklarını ve ortak bir kararla hareket edeceklerini söyledi.
EMEKLİYE REFAH PAYI KONUSUNDA AÇIKLAMA
Emekli vatandaşların merakla beklediği “Emekliye Refah Payı gelecek mi?” sorusuna Bakan Işıkhan’dan yanıt geldi. Bakan Işıkhan, refah payının geçici değil kalıcı refahı sağlamayı hedeflediklerini belirterek, bu doğrultuda karar aldıklarını dile getirdi. Yıl sonuna doğru enflasyonun düşmesiyle birlikte bu kararın meyvelerini göreceklerini ifade eden Işıkhan, emeklilere refah payının gündemde olmadığını, ancak enflasyon farkının verileceğini açıkladı.
KALICI REFAH İÇİN ADIMLAR ATILIYOR
Bakan Işıkhan, yapmış olduğu son açıklamada, kalıcı refahı hedeflediklerini ve bu doğrultuda somut adımlar attıklarını belirtti. Emekli vatandaşların maddi durumlarını iyileştirmek için çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Işıkhan, enflasyonun düşmesinin beklendiğini ve bu durumun emeklilere olumlu yansımaları olacağını ifade etti. Gelecek dönemde emeklilerin refahı için başka adımlar da atacaklarını söyleyen Bakan Işıkhan, vatandaşların refahı için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.