Başbakan gelince gözaltına alındı sonra…

Ahmet Davutoğlu’nun Osmaniye mitingi öncesi hakkında yürütülen soruşturma gerekçe gösterilerek gözaltına alınan İbrahim Alıcı, Başbakan'ın şehirden ayrılmasının ardından, yani 5.5 saat sonra serbest bırakıldı.

Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl Başbakan olarak geldiği Osmaniye mitinginde açtığı pankart nedeniyle hakkında dava açılan 36 yaşındaki İbrahim Alıcı, bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Osmaniye mitingi öncesi hakkında yürütülen soruşturma gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'nde 5.5 saat tutulan İbrahim Alıcı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Osmaniye'den ayrılmasının ardından serbest bırakıldı.  Serbest kaldıktan sonra açıklama yapan İbrahim Alıcı, Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'nde maruz kaldığı uygulamayı dile getirdi.

"KANAT HAVALANDIM İFADEM ALINDI"

Güvenlik Şube Müdürlüğünden 4 sivil memurun sabah saat 11.00'de evine geldiğini söyleyen Alıcı, gözaltı sürecini şöyle anlattı: Gelen arkadaşlar savcılık talimatı ile ifademi alacaklarını beyan ettiler. Alıp Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürdüler. Orada Başbakan Davutoğlu'nun helikopterinin inmesine müteakip darp-cebir ve işkence raporu alındı. Daha sonra ise Başbakan Davutoğlu'nun helikopterinin kalkmasınI müteakip ifadem alındı. Başbakan'ın Osmaniye'ye gelip ayrıldığını da telsiz anonslarından fark ettim. Kanat indi, Kanat havalandı gibi anonslar geçti. Saat 11.00'da evden aldılar saat 16.15'de çıkış raporu alıp beni çarşıya bıraktılar. Başbakanın konuşması bitene kadar ifadem alınmayıp, helikopterle buradan ayrıldığı anonsundan sonra ifadem alındı."

HÜRRİYET

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.