Başsavcılık’tan flaş patlama açıklaması!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, Ş.K ve N.K isimli iki vatandaşın hayatını kaybettiği, 100’ün üzerinde vatandaşın patlama ve sonrasında meydana gelen izdiham nedeni ile yaralandığı, bir kısım kolluk görevlilerinin de olay esnasında ve sonrasında çıkan izdihamda yaralandığı, patlamadan 2 saat önce yüksekten düşme sonucu hayatını kaybeden 1999 doğumlu R.Y isimli çocuğun ölümünün patlamayla bir ilişkisinin olmadığı Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan araştırmalar sonucu tespit edildiği kaydedildi. Olayla ilgili otopsi yapmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2 Cumhuriyet Savcısı, 2 adli tıp uzmanı, diğer delillerin toplanması için 1 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildiği ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi. "5 Haziran 2015 tarihinde ilimiz Yenişehir ilçesi İstasyon Meydanı’nda Halkların Demokratik Partisi’nin miting yaptığı sırada saat 17:46 – 17:48 sularında patlama olayı meydana geldiği, yaşanan patlama olayı sonrasında N. K. ile Ş. K. isimli iki vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve 100’ün üzerinde vatandaşımızın patlama ve sonrasında meydana gelen izdiham nedeni ile yaralandığı, bir kısım kolluk görevlilerinin de patlama esnasında ve sonrasında yaralandığı olay hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’mızca soruşturma başlatılmıştır. Otopsiler 2 Cumhuriyet Savcısı nezaretinde 2 adli tıp uzmanı ile gerçekleşmiş olup, olay kapsamında diğer delillerin toplanması için ayrıca 1 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Mitingin düzenlendiği alanda, patlama olayından yaklaşık 2 saat öncesinde yüksekten düşmesi sonucu hayatını kaybeden 1999 doğumlu R. Y. isimli bir çocuğun ölümünün patlama olayına bağlı olmadığı tespit edilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca olay hakkında başlatılan soruşturma kapsamında delillerin toplanması ve olayın faillerinin tespitine yönelik, olayın meydana geldiği alanda Terör Suçları Soruşturma Bürosundan sorumlu Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile Terör Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı nezaretinde Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekiplerince gerekli inceleme yapılarak olay ve olay yeri ile ilgili kamera görüntüleri ve olay yerinde bulunan delil niteliğindeki materyaller muhafaza altına alınarak incelemesine başlanmıştır."

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.