Bayır Bucak’tan gelen çocukların sayısı artıyor

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Bayır Bucak bölgesinde devam eden şiddetli hava saldırılarından kaçarak Türkiye'ye giriş yapan Suriyeli Türkmen ve Arap çocukların sayısının son 5 günde 2 bin 334'e ulaştığını açıkladı.

Suriye'nin Bayır Bucak bölgesinde, saldırıların şiddetlenmesi üzerine, binlerce Suriyeli Türkmen ve Arap Yamadi kampına sığınmıştı. 

Saldırıların Yamadi kampına da sıçraması üzerine, çoğunluğunu bebek, çocuk, kadın ve yaşlıların oluşturduğu 731 kişilik ilk sığınmacı kafilesi 29 Ocak günü, Yayladağı'nın Pulluyazı köyündeki sınır noktasından Türkiye'ye giriş yaptı.

KÜÇÜK MİSAFİRLERİN TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Pulluyazı'da, son 5 günde Türkiye'ye sığınan 5 bin 642 Suriyelinin yaklaşık yarısı çocuklardan oluşuyor. Suriye'deki saldırılardan uzakta Türkiye'de güvenli bir yaşama kavuşan 2 bin 334 küçük misafirin tüm ihtiyaçlarının karşılandığı belirtildi. Şu ana kadar 57 hasta yada yaralının sağlık ekiplerince tedavilerinin yapılması üzere sağlık merkezlerine sevk edildiği öğrenildi.

AFAD GÜVEÇÇİ BARINMA MERKEZİ İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLIYOR

Biyometrik kayıt işlemlerinin ardından, ailelerin bir kısmı akrabalarının yanına yerleştirilirken; diğerleri ise, Başbakanlık AFAD'ın Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa'daki barınma merkezlerine sevk ediliyor. Başbakanlık AFAD'ın Bayır Bucak Türkmenleri için Yayladağı'nda kurduğu Güveççi Barınma Merkezi de ilk misafirlerini kabul etti. Bugün itibariyle 299 kişinin yerleştiği barınma merkezinde alımlar devam ediyor.

KURUMLAR SEFERBER OLDU

Çalışmalar için Başbakanlık AFAD koordinasyonunda, Sağlık Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Kızılayı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Hatay Valiliği işbirliği ile devam eden çalışmalar için 228 personel görevlendirildi. Bölgeye ayrıca; 3 Mobil Koordinasyon Merkezi, Mobil İkram Aracı, Mobil Mutfak Tırı, Mobil Fırın Aracı, 6 Ambulans ve 8 araç sevk edildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Ateşkese Rağmen İsrail’in Gazze Saldırıları Sürüyor

Gazze Şeridi'nin güneyinde, İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu bir Filistinli sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Aktütün Bölgesinde Bulunan Gizemli Taşların Sırları Araştırılıyor

Şemdinli’deki yol çalışmalarında keşfedilen yuvarlak taşlar, bölgeyi ziyaret edenler için merak konusu olmaya devam ediyor. Gizemli taşların sırları henüz çözülemedi.

Terörsüz Türkiye Raporu Erdoğan Tarafından Değerlendirilecek

AK Parti'nin "Terörsüz Türkiye" raporu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu ve yarın TBMM Başkanlığı'na iletilmesi planlanıyor.

Akkuyu NGS 2026’da İlk Ünitelerini Devreye Alıyor

Mersin'deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin inşaatında önemli gelişmeler yaşanıyor; 2024'te faaliyete geçmesi planlanıyor.

Ara Transfer Döneminde 3 Büyüklerin Hedefleri Belli Oldu

Süper Lig'de ara transfer dönemi yaklaşırken, 3 büyük kulüplerin gündemindeki öncelikli transfer hedefleri belirlendi. Listede dikkat çeken isimler yer alıyor.