BAYKAR’a yatırım teşviki iddialarına yanıt geldi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun Okakın’ın BAYKAR’a yönelik yatırım teşvikiyle ilgili ortaya attığı iddialara resmi bir açıklama yaparak cevap verdi. İddiaların mesnetsiz, dayanaksız ve gerçeğe aykırı olduğunu belirten Bakanlık, detaylı bir açıklama ile kamuoyunu bilgilendirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı kararı ile ilgili yapılan açıklamada, insansız hava araçları ve akıllı sistemler üreticisi BAYKAR’a yeni veya ilave bir devlet destek unsuru olmadığını belirtti. Açıklamada, BAYKAR’ın gerçekleştirdiği yatırımın sadece İstanbul’u kapsadığı ve daha sonra Edirne ve Tekirdağ’ın ilave edildiği vurgulandı.

Bakanlık, daha önceki dönemde BAYKAR’a KDV istisnası, KDV iadesi, Gümrük Vergisi İstisnası, Kurumlar Vergisi indirimi, SGK primi işçi ve işveren payı, yatırım yeri tahsisi desteklerinin verildiğini ancak nakdi destek unsurlarının talep edilmediğini ve kullanılmadığını belirtti. Ayrıca, destek kararında sunulan yatırım yeri tahsisi ve SGK primi desteklerinin de bugüne kadar BAYKAR tarafından kullanılmadığı ifade edildi.

Bakanlık, savunma sanayiinin ülkemiz için stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, savunma sanayii yatırımlarını desteklemeye devam edeceklerini ifade etti. Türkiye’nin savunma ve güvenlik harcamaları içinde İHA sistemlerinin payının %1’in altında olduğunu ve savunma ve havacılık ihracatının %30’unu BAYKAR’ın gerçekleştirdiğini belirtti.

Bakanlık, Türkiye’de savunma sanayisinde hükümet politikalarıyla rekabet gücü yüksek dev bir ekosistemin inşa edildiğini ifade ederek, Türkiye’ye değer katacak tüm yatırımları, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini güçlü bir şekilde destekleyeceklerini kamuoyuna duyurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın açıklamaları, BAYKAR’a yönelik yapılan eleştirilere resmi bir yanıt olarak değerlendirildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

29 İlde FETÖ’ye Yönelik Operasyon Gerçekleşti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye karşı yapılan operasyonlar sonucunda 29 ilde 63 şüphelinin yakalandığını ve bu kişilerden 41'inin tutuklandığını açıkladı.

Mesut Özarslan’dan Özgür Özel’e Suç Duyurusu

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, hakaret iddiasıyla Özgür Özel'e karşı suç duyurusunda bulundu.

Hasbi Dede’ye Adli Kontrol Uygulandı

Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede, savcılığın çağrısı üzerine ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ömer Danış’ın Sağlık Durumu Ciddiyetini Koruyor

Tanınmış sanatçı Ömer Danış, diyabet komplikasyonları sebebiyle yoğun bakıma yerleştirildi ve sağlık durumu hala tehlikeli.

Avrupa’da Çocuklar İçin Sosyal Medya Düzenlemeleri

Avrupa Birliği, çocukların dijital dünyada güvenliğini artırmak için sosyal medyada yaş sınırı ve ebeveyn izni gerektiren düzenlemeleri hızlıca hayata geçiriyor.