Bayramda trenlerle seyahat edenlerin sayısı 7,5 milyonu aştı

ULAŞTIRMA BAKANI BAYRAM TATİLİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR YAPTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı boyunca artan seyahat taleplerine yanıt vermek amacıyla demiryolu taşımacılığı ve kent içi raylı sistemlerde yapılan düzenlemeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Kurban Bayramı süresince vatandaşların seyahat ihtiyaçlarının karşılanması için yoğun bir hazırlık süreci geçirdiklerini belirtti. Bu süreçte, Yüksek Hızlı Tren (YHT), Anahat ve Bölgesel Trenlerde ilave seferler düzenlenmiş ve ek vagonlar devreye sokulmuş durumda. Ayrıca şehir içi ulaşımda Marmaray, Başkentray, İzban, Halkalı-Bahçeşehir, Sirkeci-Kazlıçeşme ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hatları gibi önemli güzergâhlarda bayram süresince ücretsiz hizmet verildiğini hatırlattı.

BAYRAM SÜRECİNDE YOĞUN YOLCU TAŞIMACILIĞI

Bakan Uraloğlu, 14 Haziran ile 22 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen demiryolu taşımacılığı ile toplam 7 milyon 519 bin 428 yolcunun taşındığını dile getirdi. Bu süreçte, Yüksek Hızlı Trenlerin özellikle Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya hattında yoğun ilgi gördüğünü belirten Uraloğlu, ilave Yüksek Hızlı Tren setleri ile toplam kapasitenin 9 bin 660 yolcu artırıldığını aktardı. “14-22 Haziran tarihleri arasında Yüksek Hızlı Tren Hatlarında hizmet veren Yüksek Hızlı Trenlerimiz ile 326 bin 819 vatandaşımız seyahat etti,” diyen Bakan, 14 Haziran tarihinde ise 39 bin 962 yolcu ile gün bazında taşınan en yüksek yolcu sayısına ulaşıldığını vurguladı.

GELECEK PLANLAMALARI VE HİZMETLERDE SÜREKLİLİK

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, bayram tatili süresince gerçekleştirilen bu yoğun yolcu taşımacılığına paralel olarak gelecekte de vatandaşların seyahat ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına çeşitli planlamalar yaptıklarını ifade etti. Bakanlık olarak, ulaşım projelerinde sürekliliği ön planda tuttuklarını belirten Uraloğlu, özellikle Yüksek Hızlı Tren hatlarında yolcu konforu ve kapasite artırımı üzerine çalışmaların süreceğini söyledi. Yeni projeler ve iyileştirme çalışmaları sayesinde daha fazla vatandaşa hizmet sunmayı hedeflediklerini belirten Bakan, demiryolu taşımacılığında kalite ve hız konularında iddialı olduklarını da sözlerine ekledi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.