Benzin fiyatının yüzde 6452’lik kısmı vergi

Mart ayı boyunca uluslararası piyasadaki fiyatlara bağlı olarak benzin ve motorin fiyatları Türkiye'de değişim gösterdi ve vergisiz bayi satış fiyatı ortalaması ay boyunca kurşunsuz benzin 95 Oktan için 1,57 TL/lt motorin için ise 1,60 TL/lt olarak gerçekleşti.
Enerji Piyasası ve Düzenleme Kurumu'nun Petrol ve LPG Piyasası Fiyatlandırma Raporu yayımlandı.
EPDK raporunda şu ayrıntılara yer verildi:
"Benzin 4,41 TL/lt düzeyindeki nihai fiyatın büyük kısmının vergi olduğu (%64,52), kalan kısmın ise ürün maliyeti (%27,01) ve piyasada faaliyet gösteren şirketlerin brüt kar marjı olduğu (%8,47) görülmektedir.
Motorin 3,77 TL/lt düzeyindeki nihai fiyatın büyük kısmının vergi olduğu (%57,52), kalan kısmın ise ürün maliyeti (%32,04) ve piyasada faaliyet gösteren şirketlerin brüt kar marjı olduğu (%10,44) görülmektedir."

PARALİMANI

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.