Beykoz Belediyesi Davasında Yeni İddialar

DAVADA YAPILAN SAVUNMA

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fidan Gül, yargılandığı davada yaptığı savunmada, belediyede fazla sayıda çalışan bulunduğunu ve bazı işe alımların usulsüz yapıldığını öne sürdü. Gül, 2024’ün Mayıs ayında Başkan Alaattin Köseler’in daveti üzerine Beylikdüzü Belediyesi’nden ayrılarak Beykoz Belediye Başkan Yardımcılığına getirildiğini açıkladı. Ancak göreve başladıktan hemen bir gün sonra görevden alındığını belirterek, “14 Haziran’a kadar atıl durumda bekletildim. Bu süre içinde görev verilmedi.” dedi.

BÜTÇE YETERSİZLİĞİ VE REDDEDİLEN TALEP

Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne atandıktan sonra bütçe yetersizliğiyle karşılaştığını ifade eden Gül, ek bütçe talebinin başkan tarafından reddedildiğini, ancak daha sonra İBB Meclisi’nden onay aldığını anlattı: “Bu süreçte müdürlüğe herhangi bir alım yapılmadı. Eylül sonunda görevimden alındım.”

FAZLA ÇALIŞAN DURUMU VE USULSUZ İŞE ALIMLAR

Gül, İnsan Kaynakları Müdürlüğü kendisine bağlandıktan sonra belediye içinde bazı birimlerde fazla personel çalıştırıldığını tespit ettiklerini ifade etti. Özel Kalem Müdürü Veli Gümüş’ün akrabalarının belediyeye alındığını belirten Gül, şu ifadeleri kullandı: “Kültür Müdürlüğü bünyesinde kurslarda çalışacak kişilerin PDR mezunu olması gerekirken Veli Bey, psikolog mezunu akrabasını işe almış. 3 aylık değerlendirmede yeterli desteği veremedi. Akrabalarının işe alındığını görünce çıkışlarını yaptım, bu nedenle Veli Bey’in ayağına basmış oldum.”

Mahkeme başkanının, Gümüş’ün akrabalarını işe almak dışında başka bir usulsüzlüğünü görüp görmediğini sorması üzerine Gül, “Hayır” cevabını verdi. Gül, Belediye Başkanı Alaattin Köseler ile kişisel bir husumeti bulunmadığını belirterek, “Göreve başladıktan bir gün sonra görevden alınmam, aramızın mesafeli olmasına sebep oldu.” dedi. Duruşma, diğer sanıkların savunmalarıyla devam ediyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.