ABD BAŞKANI BİDEN’IN GAZZE’YE YARDIM PROJESİNDE SON DURUM
ABD Başkanı Joe Biden’ın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden Gazze’ye insani yardım taşımak için planlanan geçici liman projesi, istenilen şekilde ilerlemedi. İsrail’in kara sınırından Gazze’ye insani yardım geçişlerini yavaşlatması sonrasında Biden, 7 Mart’ta yüzer iskele planını açıklayarak büyük gemilerin yardım taşıyabileceği bir iskele kurulması talimatını ABD ordusuna vermişti.
GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETİMİ’NİN TEPKİSİ
Gazze’ye yardım taşıma projesinde yaşanan fiyasko üzerine Güney Kıbrıs Rum Yönetimi yetkilileri, ABD Başkanı Biden’ı suçladı. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, projenin başarısızlığının sorumluluğunun ABD’ye ait olduğunu belirterek, bu durumun Gazze’deki insani krizi derinleştirebileceği uyarısında bulundu.
İSRAİL’İN TEPKİSİ VE GAZZE’DEKİ SON DURUM
İsrail ise projenin fiyaskoyla sonuçlanmasının ardından Gazze’ye yönelik insani yardımların uluslararası yollarla değil, İsrail’in kontrolü altında gerçekleştirilmesi gerektiğini savundu. Bu gelişmelerin yaşandığı süreçte Gazze’de insani yardıma olan ihtiyaç her geçen gün artarken, uluslararası toplumun bu konuda acil adımlar atması bekleniyor.
Biden’ın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne Gazze’ye yardım projesinde yaşanan son durum