Biden, Helene Kasırgası’nın Etkilediği Bölgelerde İncelemelerde Bulundu
ABD Başkanı Biden, ülkenin güneydoğu bölgelerinde büyük hasara neden olan Helene Kasırgası’nın ardından South Carolina ile North Carolina’da incelemelerde bulundu. Toplam 70’den fazla kişinin hayatını kaybettiği bölgelerde yapılan incelemelerde, Biden tüm federal ve eyalet güçleri ile Amerika halkının kasırgadan etkilenen yerlerde bulunan vatandaşlarla dayanışma içinde olduğunu ifade etti.
Yardım Çalışmaları Hızla Başlatılacak
Biden, bölgeye 1000 askerin derhal gönderilmesi talimatını verdi. Ayrıca, bütçeden gereken tüm desteğin hızlı bir şekilde aktarılacağını vurguladı. Başkan, felaketten etkilenen bölgelerin en hızlı şekilde yeniden ayağa kaldırılacağı sözünü verdi.
Biden’ın Açıklamaları
Biden, “Felaketten etkilenen bölgelerin yeniden inşası ve temel ihtiyaçların karşılanması için gereken adımları atmaya kararlıyız. Amerikan halkı, Helene Kasırgası’nın vurduğu yerlerde bulunan vatandaşlarımızla birlikte, acılarını hafifletmek ve onlara destek olmak için elimizden geleni yapacak” dedi.