BIST 100 Güne Azalışla Başladı, Sonrasında Yükseldi

Borsa İstanbul’da Güne Azalışla Başlangıç Yaptı

Dün 9.758,14 puandan kapanan BIST 100 endeksi, bugüne 4,97 puan ve yüzde 0,05 azalışla 9.753,17 puandan başladı. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 47,69 puan ve yüzde 0,49 artışla 9.805,83 puana yükseldi. Günün ilk yarısında en düşük 9.740,21, en yüksek 9.812,47 puanı gördü. Sanayi endeksi yüzde 0,19, teknoloji endeksi yüzde 0,16 gerilerken, hizmet endeksi yüzde 0,32, mali endeks yüzde 0,97 değer kazandı.

BIST 100 Endeksindeki Hisseler Değişim Gösterdi

Önceki kapanışa göre günün ilk yarısında BIST 100 endeksine dahil hisselerden 40’ı yükselirken, 57’si değer kaybetti. En çok işlem gören hisse senetleri ise Yapı ve Kredi Bankası, Türk Hava Yolları, Türkiye İş Bankası (C), Akbank ve Ereğli Demir Çelik oldu.

Uluslararası Piyasalarda Durum

Borsa İstanbul Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı’nda işlem gören gösterge kağıdı 12 Ağustos 2026 vadeli tahvilin bugün valörlü işlemlerinin saat 13.00 itibarıyla basit getirisi yüzde 37,46, bileşik getirisi yüzde 40,97 seviyesinde gerçekleşti. Uluslararası piyasalarda ise avro/dolar paritesi 1,1140, sterlin/dolar paritesi 1,3230 ve dolar/yen paritesi 141,6 düzeyinde bulunuyor. İstanbul serbest piyasada dolar 34,0990 liradan, avro 38,0180 liradan satılırken, altının ons fiyatı yüzde 0,1 artışla 2 bin 572 dolardan işlem görüyor. Londra Brent tipi ham petrolün varili ise yüzde 1,8 azalışla 71,9 dolardan alıcı buluyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.