Bor Şeker’in Borsaya başlamasıyla Gong çaldı

Bor Şeker’in ilk halka arzı (IPO), borsa açılışına 2,6 milyon yatırımcının katılmasıyla büyük ilgi gördü. Yoğun talep, halka arzın dört kat fazla talep görmesine ve toplam arzın 1,85 milyar Türk Lirası olmasına neden oldu.

Halka arzda gong çalınan törende, Bor Şeker CEO’su Emir Haktan Dişli, Bloomberg HT’nin sorularını yanıtlayarak şirketin aldığı önemli kurumsal desteği vurguladı. Halka açıklık oranının ise yüzde 29,17 seviyesinde olduğunu kaydeden Dişli, yatırımcıların yüzde 60’ının yerli, yüzde 30’unun yerli ve yüzde 10’unun uluslararası kurumsal yatırımcılardan oluştuğunu kaydetti. CEO, büyük talebin kurumsal yatırımcılardan kaynaklandığını özellikle vurguladı.

Dişli, şirketin güçlü finansal durumunun altını çizerek, “Halka arzı tartışırken, bilançosu sağlıklı, borçluluğu çok düşük, borçluluğu yüksek olmayan bir şirketten bahsettiğimizi vurgulamak çok önemli. Halka arzın birincil amacı borçla ilgili değildir. Gelirimizin yarıya yakınını işletme sermayesi, kalan yarısını da verimliliğimizi, üretimimizi artırmak ve dolayısıyla A şeker kotamızı ve ihracatımızı artırmak için kullanmayı planlıyoruz” dedi.

Bor Şeker’in stratejik vizyonunun bir parçası olarak Dişli, şirketin gelecekteki büyümesi için çeşitlendirilmiş yatırımlarını detaylandırdı. Devam eden projelerle ilgili görüşlerini paylaşarak, “Güneş enerjisi santrali ve kireç ocağı yatırımlarımız var. Ek olarak, artan üretimi karşılamak için depolama alanlarımızı genişletmeyi planlıyoruz. Bu girişimler, üretimi daha da artırma ve artan talebi karşılama hedefimizle uyumlu.”

Başarılı halka arz ve yatırımcılardan gelen coşkulu tepki, Bor Şeker için olumlu bir gidişata işaret ediyor ve şirketi rekabetçi pazarda sürekli büyüme ve yenilik için konumlandırıyor. Yatırımcılar ve sektör gözlemcileri, Bor Şeker’in stratejik hedeflerine ulaşmak ve ortaya çıkan fırsatlardan yararlanmak için toplanan fonlardan nasıl yararlandığını yakından izleyecek.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.