Borsa Başlangıcı Pozitif Seyir Gösterdi

BIST 100 ENDİKSİ YENİ İŞLEM GÜNÜNE BAŞLADI

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, yeni işlem gününe 8.709,81 puandan giriş yaptı. Endeks, dün %1,99’luk bir düşüş ile kritik destek seviyesi olarak kabul edilen 8700 puanın hemen altından kapanış gerçekleştirdi. Analistler, genel anlamda zayıf görünümün devam edeceğini tahmin ediyor ve düşük işlem hacmine dikkat çekiyor. Borsa endeksinin yeni bir hikaye arayışı içerisinde olduğuna dair görüş bildiren uzmanlar, bugün başlayacak olan 3. çeyrek finansallarının BIST 100 için önemli bir unsur olduğunu vurguluyor.

3. ÇEYREK FİNANSALLARININ IMPORTANSI

İntegral Yatırım Menkul Değerler’in günlük endeks raporunda şu değerlendirme yapıldı: “Bugün itibarıyla Aselsan bilançosu ile 3. çeyrek dönemi için finansalları almaya başlayacağız. Yüksek faiz ortamının yarattığı iç talepteki daralmayı, 2. çeyrek finansallarında yoğun olarak hissettik. Bazı sektörlerde olumlu ayrışmalar görülse de, genel anlamda iç talepteki zayıflık kendini gösterdi. 3. çeyrek bilançolarında bu zayıflığın devam etmesi bekleniyor. Ancak sektörel bazda ayrışmalar görmek mümkün.”

TEKNİK GÖRÜNÜM VE FAİZ KARARI

Gelen finansallarla birlikte borsada bir hareketlilik görülebilmesi için işlem hacminin biraz daha artması gerektiğini belirten uzmanlar, son dönemde hacim konusunda sıkıntılı bir süreç yaşandığını ifade ediyor. Teknik açıdan, 8700 seviyesinin altında 8400 seviyesi kritik destek noktası olarak öne çıkıyor. Gelen tepki alımlarının kalıcı olabilmesi için ilk aşamada 9200 seviyesinin üzerinde kapanışlara ihtiyaç duyulmakta. Diğer yandan bu Perşembe Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan faiz kararı, piyasada bir volatilite yaratabilir. Faizlerin sabit tutulması yönündeki beklentilerin fiyatlandığı görülse de, Para Politikası Kurulu metnindeki detayların kritik önemi bulunuyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.