Borsa Rekor Kırdı, Endeksler Yükseldi

ENDİKSLER TOPARLANIYOR

S&P 500 ve Nasdaq endeksleri, ABD Başkanı Donald Trump’ın “karşılıklı tarifeleri” duyurmasının ardından yaşadığı sert kayıpların ardından tekrardan toparlanmayı başardı. Trump’ın 2 Nisan’da açıkladığı karşılıklı tarifelerle sarsılan endeksler, tarife ertelemeleri ve ilan edilen ticaret anlaşmaları sonrası kayıplarını geri kazanmayı başardı. Türkiye saati ile 17.10 itibarıyla S&P 500 endeksi yüzde 0,56 artarak 6.175,35 puana yükselirken, Nasdaq endeksi de aynı zamanda yüzde 0,57 kazançla 20.282,97 puana tırmandı. Bu durum, endekslerin yeni rekorlar kırmasına olanak sağladı.

GEÇEN YILKİ REKORU İHTİRAÇ EDİYOR

Trump’ın geçen yıl kasım ayında seçim zaferi sonrası beklentilerle desteklenen ABD pay piyasalarında endeksler, tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmıştı. Nasdaq endeksi, geçen yıl aralık ayında 20.173,89 puan ile kapanış rekorunu elde etmiş, S&P 500 endeksi ise bu yılın şubat ayında 6.144,15 puana ulaşarak en yüksek kapanış değerini görmüştü.

TİCARET AÇIKLAMALARI ETKİLEDİ

S&P 500 endeksi, Trump’ın tarifelerle ilgili açıklamalarından sonra nisan ayı başlarında 4.835,04 puana kadar gerilemiş, Nasdaq endeksi de 14.784,03 puana düşmüştü. Analistler, piyasaların ABD’nin ticaret anlaşmalarına dair iyi haberler aldığını belirtiyor. Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Trump’ın ticaret ortaklarına tanıdığı 90 günlük tarife ertelemesinin son tarihinin “kritik” olmadığını ve bu sürenin uzatılabileceğini vurguladığını ifade etti. Trump’ın da Çin ile ticaret anlaşması imzalandığını duyurduğunu aktaran analistler, henüz detayların eksik olduğunu belirtmektedir.

ORTADOĞU’DA GERİLİMİN AZALMASI

Analistler, Orta Doğu’daki gerilimin azalması ve ateşkesin ardından yaşanan alım ivmesine dikkat çekiyor. Ancak risk iştahının daha da artması için daha sağlam ekonomik verilere ihtiyaç duyulmakta.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Galatasaray Başakşehir Maçına Hazırlıklarını Tamamladı

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki RAMS Başakşehir mücadelesi için antrenman yaparak hazırlık sürecini sona erdirdi.

Kastamonu’da Cip ve Traktör Çarpıştı: 3 Yaralı

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde odun yüklü traktör ile cipin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Gazipaşa’da Yaya Kazasında Hayatını Kaybetti

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde bir kamyonetin çarpması sonucu 61 yaşındaki bir erkek hayatını yitirdi.

Trafik Güvenliğini Tehlikeye Düşüren 6 Sürücü Yakalandı

Kahramanmaraş'ta trafik güvenliğini ihlal eden ve bu anları sosyal medyada paylaşan altı sürücü, polis tarafından tespit edilerek adli işlem başlatıldı.

Sarıkamış Kayak Sezonu Coşkuyla Açıldı

Sarıkamış Kayak Merkezi, muhteşem bir törenle kayakseverleri ağırlamaya başladı. Kristal kar üzerinde yapılan ilk kayak, açılışta keyifli anlar sundu.