HORROR IN BURSA: TEENAGER SEXUALLY ABUSED AND DETAINED IN A HOUSE
Bursa’da yaşanan korkunç olayda, sosyal medyadan tanıştığı Firuz Naobi’nin (20) evine giden E.T. (16) isimli genç kızın kabusu gerçeğe dönüştü. E.T., uyumak için girdiği odada elleri ve ayakları tutularak etkisiz hale getirildi ve gece boyunca Firuz Naobi ve 3 arkadaşının cinsel istismarına maruz kaldı. Sabah olduğunda mahallede tanınmaması için erkek kıyafeti giydirilen genç kıza 200 lira verilerek evine gönderildi.
TRIAL FOR THE SUSPECTS OF SEXUAL ABUSE AND DETENTION
Şikayet üzerine polis tarafından yakalanan ve tutuklanan 4 sanığın yargılandığı davada savcı, mütalaasını sundu. Savcı, sanıkların ‘Çocuğun cinsel istismarı’ ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak’ suçlarından 20’şer yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Firuz Naobi ve diğer 3 arkadaşı, genç kıza karşı işledikleri suçlardan dolayı ağır cezalarla karşı karşıya kalabilir.
EFFORTS FOR JUSTICE AND PROTECTION OF MINORS
Bu tür korkunç olayların ardından toplumda infial yaratan ve genç kızların güvenliğini tehdit eden olaylara karşı adli makamların aldığı sert tedbirler, toplumda vicdanları rahatlatacak şekilde yürütülüyor. Çocukların ve gençlerin cinsel istismardan korunması, adaletin sağlanması ve suçluların cezalandırılması için hukuk sistemimizin gösterdiği hassasiyet, toplumun geleceği adına umut verici bir adım olmaya devam ediyor.