Çanakkale Barajlarında Su Seviyesi Tehlikeli Düşüşte

ÇANAKKALE’DE SU SEVİYESİNDEKİ DÜŞÜŞLER GÖZLER ÖNÜNDE

Çanakkale’de Atikhisar Barajı’nın su seviyesi yüzde 37’ye, Bayramiç Barajı’nın su seviyesi ise yüzde 12’ye geriledi. Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Türkeş, barajlarda gözlemlenen bu düşük doluluk oranlarının ciddi bir sorun teşkil ettiğini vurgulayarak, kış ve ilkbahar dönemlerinde yeterli yağışın gerçekleşmemesi ve yüksek buharlaşmanın devam etmesi halinde su kesintilerinin yaşanabileceğine dikkat çekti.

SU SEVİYELERİ KRİTİK DÜZEYE DÜŞTÜ

Atikhisar Barajı’nın kapasitesi 54 milyon 115 bin metreküp iken, mevcut su seviyesi sadece yüzde 37 olarak ölçülürken, Bayramiç Barajı’nın kapasitesi 96,5 milyon metreküp olmasına rağmen doluluk oranı yüzde 12 seviyelerine indi. Prof. Dr. Türkeş, Bayramiç Barajı’ndaki doluluk oranının “ölü seviye” olarak nitelendirildiğini, bu durumun sulama amacıyla su alımını imkânsız hale getirdiğini belirtti.

DOLULUK ORANLARININ ARTIRILMASI ŞART

Türkeş, baraj doluluk oranlarının artırılması gerektiğini söyleyerek, “Çanakkale halkının içme ve kullanma suyu açısından kendini güvende hissetmesi için Atikhisar Barajı doluluk oranının yaz başına kadar yüzde 70’lere ulaşması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Yaban Hayatında Kızıl Geyiklerin Büyüleyici Anları

Kızıl geyiklerin su birikintisi etrafındaki görüntüleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün fotokapanlarıyla kaydedildi ve büyük ilgi topladı.

Belarus Ve ABD İlişkileri Normalleşiyor: Yaptırımlar Kaldırıldı

ABD, Belarus ile gerçekleştirdiği diplomatik görüşmeler sonucunda potasyum yaptırımlarını kaldırdı. Bu adımın ardından Belarus, 123 mahkumu af etti.

Peter Greene New York’ta Evinde Ölü Bulundu

Hollywood'un ünlü karakter oyuncularından Peter Greene, New York'taki evinde 60 yaşında yaşamını yitirdi. Sinemada iz bırakan bir figürdü.

Adana’da Otomobil Patladı: Sürücü Hayatını Kaybetti

Adana'da bir otomobilin patlaması sonucu sürücü trajik bir şekilde yaşamını yitirdi. Olayın detayları inceleniyor.

Artvin Sanayi Sitesi’nde Yangın Paniği Yaşandı

Arifiye'deki sanayi sitesinde bulunan bir hırdavat dükkanında çıkan yangın hızlıca kontrol altına alındı. Yangının sebebi henüz belirlenemedi.