‘Canlı kalkan’ olmaya gidenlere izin yok!

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde araçlarla kapalı olan Çukurca-Hakkari karayoluna gitmek isteyen gruba askerler izin vermedi.

Askerler bölgenin mayınlı olduğunu blirtirken, Çukurca Belediye Eş Başkanı Servet Tunç, İnsanlar ölmemesi için yolara çıktıklarını belirterek, "Barış ve kardeşlik projesinin meyveleri ve huzur ortamı çıkmışken birilerinin bunu bozmasına bedenlerimizi ortaya koyarak izin vermeyeceğiz"dedi.

Jandarmanın dün arama- tarama faaliyeti yaparken yola önceden döşenen iki mayın düzeneğinin PKK'lılar tarafından uzaktan kumanda ile peş peşe patlatılması ve bölgede patlatılmaya hazır başka mayın düzeneklerinin de bulunabileceği nedeniyle dün kapatılan Hakkari-Çukurca karayolu halen açılmazken, bugün bölgeye canlı kalkan olmaya gitmek isteyen gruba da izin verilmedi. Aralarında Çukurca Belediye Eş Başkanı Servet Tunç ve Hilal Duman, DBP, HDP ilçe eş başkanları İHD Çukurca temsilcisinin de bulunduğu grup, Çukurca'ya 20 Kilometre mesafede bulunan Köprülü köyü Jandarma Kontrol noktasında durduruldu. Askeri yetkililer, bölgenin güvenli olmadığını belirterek grubun Şine bölgesine gitmesine izin vermedi.

Bunu üzerine Çukurca Belediye Eş Başkanı Servet Tunç, burada basın açıklaması yaptı. 30 yıldır devam eden çatışmalı sürecin olumlu bir aşamaya gelmişken, şimdi durdurulmaya çalışıldığını belirterek, "Maalesef bu güzel ortam AKP tarafından heba edilmiştir. İnsanlar ölmesin diye halk olarak yolara düştük. İnsanların öldürülmesine engel olmak istiyoruz. Barış ve kardeşlik projesinin meyveleri ve huzur ortamı çıkmışken birilerinin bunu bozmasına bedenlerimizi ortaya koyarak izin vermeyeceğiz. Bu ranta ve ölümlere artık 'dur' diyeceğiz. Burada ne askerin nede gerillanın ölmesine izin vermeyeceğiz. Bir birimizle alıp veremediğimiz yoktur. Hep birlikte bir araya gelerek bu ülkede barışı getireceğiz. Bu ülkede bu potansiyel var" dedi.

Bölgeden bulunan askeri yetkililer ise bölgenin bir çok yerinde mayınlı tuzakların bulunduğunu, bu tuzakların tek tek temizlenmesi için gerekli çalışmaların yürütüldüğü ve bölge mayınlardan temizlendikten sonra yolun trafiğe açılabileceği bildirildi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.