Capital Economics’ten TCMB için faiz indirimleri tahmini

MERKEZ BANKASI’NIN FAİZ İNDİRİMLERİ SÜRECEK Mİ?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB), yıllık enflasyonda görülen beklenmedik artışa rağmen, önümüzdeki dönem içinde faiz indirimlerine devam etmesi bekleniyor. Capital Economics’in değerlendirmelerine göre, bu durum, enflasyondaki artışın büyük ölçüde gıda fiyatlarının dalgalanmasından kaynaklanması ve çekirdek enflasyonun düşme eğilimini sürdürmesiyle açıklanıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ise aylık yüzde 3,23, yıllık yüzde 33,29 artış göstermiş durumda. Bu oran, ağustos ayındaki seviyenin biraz üstünde yer alıyor ve ekonomistlerin enflasyonun düşmeye devam edeceği yönündeki tahminlerini geçersiz kılıyor.

GIDA FİYATLARI EN İFLASYON ETKENİ

Ancak Capital Economics Kıdemli Ekonomisti Jason Tuvey, enflasyondaki artışın temel sebebinin gıda fiyatlarındaki ani yükseliş olduğunu belirtiyor. Tuvey, enflasyonun daha sağlıklı bir göstergesi olan çekirdek enflasyonun düşme eğilimini sürdürdüğünü vurguluyor. Bu durum, merkez bankası yetkililerinin faiz indirimlerine devam etme konusundaki güvenlerini artırıyor. Mevcut durumda, yüzde 40,50 olan politika faizi, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yıl sonuna kadar yüzde 35,50’ye düşmesi bekleniyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.