Casusluk Soruşturması: Savunma Bakanlığında Bilgi Sızdırma

ABD SAVUNMA BAKANLIĞI’NDA SORUŞTURMA

ABD Savunma Bakanlığı’nın Özel Kalem Müdürü Joe Kasper, Bakanlığın internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamada, “Savunma Bakanlığı Ofisi’ndeki müdürlerle hassas iletişimleri içeren ulusal güvenlik bilgilerinin son zamanlarda yetkisiz ifşaları derhal ve kapsamlı bir soruşturma gerektirmektedir.” ifadelerine yer verdi. Kasper, söz konusu ifşaatlarla ilgili soruşturmanın “derhal” başlayacağını bildirirken, yapılan soruşturmalarda yasalara uygun şekilde “yalan makinesi” kullanılacağını da belirtti. Soruşturmanın sonucunun Savunma Bakanlığına bir rapor ile sunulacağını aktaran Kasper, “Rapor, Savunma Bakanlığı içindeki yetkisiz ifşaların tam bir kaydını ve bu tür çabaları iyileştirmeye yönelik önerileri içerecektir.” açıklamasında bulundu. Ayrıca, yetki sınırını aşarak ifşada bulunanların cezai kovuşturmaya tabi tutulacağını vurguladı.

DİĞER BAKANLIKLARDA BENZER YENİLİKLER

ABD İç Güvenlik Bakanlığı da mart ayı başlarında, bakanlıktan medyaya yapılan bilgi sızdırmalarının önüne geçmek amacıyla yalan makinesi uygulamasına geçileceğini açıkladı. İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, X platformunda paylaştığı bir videoda, “İç Güvenlik Bakanlığı’nda, operasyonlarımız hakkında bireylere bilgi veren ve kolluk kuvvetlerinin hayatlarını tehlikeye atan iki ifşacıyı tespit ettik. Bu iki kişiyi kovuşturmayı ve yaptıklarından sorumlu tutmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Adalet Bakanlığı’nın da dün, Venezuelalı Tren de Aragua çetesiyle ilgili gizli bilgilerin sızdırılması konusunda kendi soruşturmasını başlattığını duyurdu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İcardi Hakkında Samimi Açıklamalar Yapan Simge Sağın

Simge Sağın, "Aşkın Olayım" şarkısıyla bağlantılı olarak futbolcu Mauro Icardi ile özel bir ilişki geliştirdiğini ifade etti.

Güneş Rüzgarları Ve Korona Üzerine Kritik Gözlemler

NASA, PUNCH projesi ile Güneş’in daha önce görülmemiş görüntülerini elde etti. Bu gelişme, güneş araştırmalarında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Meral Akşener Leyla Zana’ya Dayanışma Mesajı Gönderdi

Eski İYİ Parti lideri Meral Akşener, bir futbol karşılaşmasında cinsiyetçi saldırılara uğrayan Leyla Zana'ya destek olmak amacıyla telefonla iletişime geçti.

İspanya’da Orman Yangınları Rekor Seviyeye Ulaştı

İspanya'nın Ekolojik Geçiş Bakanlığı, 2025'teki büyük orman yangınlarında 350 bin hektar alana zarar verildiğini duyurdu. Son 30 yılın en büyük felaketi yaşandı.

Fransa’da Çiftçilerden Ana Yolda Eylem

Fransa'nın Saone-et-Loire bölgesindeki çiftçiler, hükümetin tarım politikalarına ve ekonomik zorluklara karşı ana yolları kapatarak protesto düzenledi.