Cumhuriyet Halk Partisi’nde gözler bugün düzenlenen kurultay davasına çevrildi. Genel merkezde, mahkemeden çıkacak kararın ne olacağı merakla bekleniyordu. Duruşma saat 10.00’da başladı ve 11.18’de CHP Kurultay davasının ertelendiği bilgisi verildi.
CHP MYK TOPLANDI
Aynı saatte CHP Genel Başkanı Özgür Özel, genel merkezde partisinin en önemli karar organı olan Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) topladı. Mahkeme süreci devam ederken, MYK toplantısının da sürmesi bekleniyor. 81 ilin CHP’li il başkanları da toplantı için binada hazır bulunuyor. Davadan çıkacak karara göre, CHP’nin gelecekteki yol haritası kamuoyuna duyurulacak.
KURULTAY DAVASI NASIL BAŞLADI?
CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlık yarışı, Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasında gerçekleşmişti. Özel, kurultaydaki seçimi ikinci turda kazanarak sekizinci genel başkan unvanını elde etti. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP kurultayında usulsüzlük iddiaları üzerine gelen şikayetleri incelemeye almış ancak yetkisizlik kararı vererek dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndermişti. Ayrıca, eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve bazı delegeler, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın iptali için ayrı ayrı mahkemelere dava açmıştı. Açılan iptal davaları, Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki dosyada birleştirilmişti.