CHP’den İmralı Ziyareti Hakkında Açıklama Geldi

CHP kurmaylarının İmralı’daki Abdullah Öcalan’ı ziyaret edecek heyete üye vermeyecekleri yönündeki açıklamaları sonrası DEM Parti’den gelen tepkilere yanıt verildi. Parti temsilcileri, “İlkesel bir tutum” sergilediklerini vurguladılar ve “Biz komisyonda kalmayı sürdürüyoruz. Süreç devam ediyor. Diğer partiler gibi Kürt sorununun varlığını inkar etmiyoruz. İlerleyen süreçte komisyonun yasal düzenlemeleri görüşeceğini ve bu konuda önerilerimizi sıralayacağımızı belirtiyoruz” şeklinde ifadelerde bulundular. Bu durumun ardından, AK Parti, MHP ve DEM Parti’den oluşan bir heyetin İmralı Adası’na giderek Öcalan ile görüşme planı kesinleşti. CHP ile DEVA, Gelecek ve Saadet partilerinin Meclis’te oluşturduğu Yeniyol Partisi grubu ise İmralı ziyareti için üye vermeme kararı aldığını duyurdu. DEM Parti ayrıca, CHP’ye “Kurucu partinin daha cesur davranmasını beklerdik” eleştirilerinde bulundu.

ABDULLAH ÖCALAN ZİYARETİNE YANIT

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, CHP kurmayları eleştirilere şu sözlerle karşılık verdi: “Komisyonun başından beri sunduğumuz önerilere dikkat edilmediği görülüyor. Belediyelerimize yönelik operasyonlar devam ederken, partimize karşı bir kapatma davası sürecine girildiği, Kürtlerin siyasette yer almasını sağlayan Kent Uzlaşısı’na karşı yapılan yargılamaların sürdüğü bir ortamda, tek başına İmralı meselesi üzerinden ilkesel karar aldık ve gitmeyeceğimizi açıkladık. Ancak komisyonu terk ettiğimiz anlamına gelmiyor. Diğer partiler gibi Kürt sorununun varlığını inkar etmiyoruz. SEGBİS gibi önerilerimizi dile getirdik ve süreci de bozmuyoruz. Başından beri Meclis’te işlemesi gereken süreç için tutarlı bir karar aldık.”

DIĞER BEKLENTİLERİN GÖZARDI EDİLMEMESİ GEREKİYOR

Bunun yanı sıra, “Kayyımlar varken süreci sadece İmralı’ya kitlemek doğru değil” ifadeleriyle devam eden CHP kurmayları, toplumun bu süreçte güven artırıcı adım beklentisi içinde olduğunu ifade etti. Kayyımlar konusunun yanı sıra siyasi tutuklulara yönelik Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uyulması konusunda da beklentiler bulunduğunu belirttiler. Bu koşullar göz önünde bulundurulduğunda, sürecin yalnızca İmralı ziyaretiyle sınırlı tutulmasının çözüm sağlamayacağını belirttiler.

SAMİMİ BİR ÇÖZÜM BEKLENTİSİ

Son olarak, “Bize soğuk davranmaları doğru olmaz” diyerek eklediler ki, CHP’nin Kürt sorununa samimi bir çözüm isteyen parti olduğu vurgusu yapıldı. İlerleyen dönemlerde komisyonun yasal düzenlemeleri gözden geçireceği ve CHP’nin de bu konuda önerilerini sunacağı ifade edildi. Tüm partilerin bu süreçte konuşması gerektiği düşünülüyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.