ChP’Li 10 Milletvekili Kılıçdaroğlu’na Destek Verdi

CHP’DE KURULTAY DAVASI TARTIŞMALARI DEVAM EDİYOR

CHP’de süregelen kurultay davası tartışmaları esnasında, CHP’li 10 milletvekili, CHP’nin 7’inci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sosyal medya üzerinden destek mesajları paylaştı. CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı’nın iptali amacıyla açılan davanın duruşması 30 Haziran’da gerçekleştirilecek. Bu süreçte “kayyum” ve “mutlak butlan” konularındaki tutumlarıyla eleştirilerin hedefi haline gelen Kılıçdaroğlu’na destek mesajları ardı ardına geldi. Destek paylaşımı yapan milletvekilleri arasında CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, İzmir Milletvekilleri Sevda Erden Kılıç, Mahir Polat, Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır yer alıyor.

KILIÇDAROĞLU’NA YÖNELİK SUÇLAMALAR KABUL EDİLEMEZ

Deniz Demir, “Kılıçdaroğlu’na yönelen her iftira, bu partinin değerlerine, geçmişine ve geleceğine yapılmış bir saldırıdır. Bu değerleri savunmaya kararlıyız” sözleriyle durumu değerlendirdi. Ali Öztunç, Kılıçdaroğlu’na karşı gerçekleştirilen saldırıların sistematik olduğuna dikkat çekerek, “Bu trol saldırısını yaptıranları tanıyoruz. Dün Kemal Bey’in kapısında el pençe duranlar, bugün hakaret ediyor. Herkesi parti kültürüne uygun davranmaya davet ediyorum” dedi.

PARTİ İÇİNDE BİRLİK AÇIKLAMASI

Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “CHP birbirini iterek değil, omuz omuza yürüyerek kuruldu. Dün ‘Genel Başkanım’ dediğine ertesi gün hakaret edenin sözü de siyaseti de çürür. Partimizi böldürmeyeceğiz, kirlettirmeyeceğiz. Bugün eğilen, yarın bir daha doğrulamaz. Siyasette vefa gösteremeyen, halka asla umut olamaz” açıklamasında bulundu. Gamze Akkuş İlgezdi ise “Ahlaksızlık, hadsizlik ve nankörlükle birleşen bu linç kampanyasının ne siyaseten ne de vicdanen karşılığı yoktur” diye belirtti.

KILIÇDAROĞLU VE PARTİ DEĞERLERİ ÜZERİNE YORUMLAR

Hasan Öztürkmen, “Kemal Kılıçdaroğlu demek dürüstlük demek” derken, Rıfat Nalbantoğlu “Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıları durdurmak ve partiyi sükunete davet etmek en önemli konudur” şeklinde ifade etti. Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, “Cumhuriyet Halk Partisi değerlerine ve yol arkadaşlarına sahip çıkar. Görmezden gelmeyiz, susmayız, geri durmayız” dedi. Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, “Partimize zarar verenlerin karşısında susmayacağız. Trollere prim verilmemeli” vurgusunu yaparken, Sevda Erden Kılıç, “Birlik, geçmişimizi inkar ederek, emek vermiş liderlerimizi küçümseyerek sağlanamaz” dedi. İzmir Milletvekili Mahir Polat ise “Kemal Kılıçdaroğlu demek, milletin onurlu yürüyüşü ve yetimin vicdanı demektir. 7. Genel Başkanımıza saldıranlar, partimizin harim-i ismetinde boğulacaktır” açıklamasını paylaştı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.