CHP sandık başkanları listesini vermeyi unuttu

CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı sandık başkanları listesini Yüksek Seçim Kurulunun belirlediği tarih ve saate veremeyince, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde sandık başkanlılarına kimseyi veremedi.

 

Yüksek Seçim Kurulu, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde sandık başkanlarının kura ile belirlenmesi için siyasi partilerin tüm ilçe başkanlılarından 13 Nisan saat 17.00’ye kadar liste istedi.

Tüm uyarılara rağmen, CHP Sarıyer’de İlçe Seçim Kurulu'na listesini 17.30’da anca getirebildi. CHP geç kalınca AK Parti tarafından yapılan itirazlar kabul edildi ve CHP’nin listesi kuraya giremedi. İlçe Seçim Kurulu’nun belirlediği liste ile AK Parti’nin listesi arasında kura çekildi. Kurada 315 sandık başkanı AK Parti’nin, 371 sandık başkanı ise İlçe Seçim Kurulu’nun verdiği listeden belirlendi.

Sarıyer Manşet'in haberine göre; CHP’nin 686 sandık için İlçe Seçim Kurulu'na sadece 29 kişilik liste getirmesi ise dikkat çekti.

AKŞAM

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.