CHP’yi öyle bir eleştirdi ki sunucu bile şaşırdı

CNN Türk’te Akif Beki’nin sunduğu "Baştan Sona" programına AK Parti’nin eski İstanbul İl Başkanı ve milletvekili aday adayı Aziz Babuşçu ile CHP’nin eski İstanbul İl Başkanı ve aynı zamanda CHP’den aday adayı olan Şinasi Öktem konuk oldu. Partisi hakkında sert ifadeler kullanan Ökten "Bugün tek parti döneminin faşist anlayışıyla katledilen Sabahattin Ali’nin 108. doğum yıldönümü" diyen Öktem’e Akif Beki "Siz de CHP’nin geçmişine çok ağır bir eleştiride bulundunuz, tek parti döneminde katledilen dediniz" dedi.

Şinasi Öktem’in sert ifadelerinin ardından şaşkınlığını gizleyemeyen Beki, "Böyle güçlü özeleştirler duyulmuyor CHP’de. Ağzınızdan kaçmadı değil mi, bilerek mi söylediniz?" dedi. Bu soruyada çok net cevap veren Öktem, "Hayır efendim ne münasebet, ağzımdan kaçsın. Dünün doğrularıyla bugünün doğruları bir olamaz. Dün o işler doğru olabilirdi. O dönem antikomünist mücadele vardı. Bir sürü haksızlıklar vardı. Sabahattin Ali de ondan kaçarken katledildi. Bunu yapan kim olursa olsun, o zaman iktidarda CHP vardı diye şimdi ben ne yapacam. AK Parti mi vardı diyecem. Nazım Hikmet’in Türkiye’den kaçıp gitmesinin sorumlusu elbetteki bizim partimiz" şeklinde konuştu.

MİLLİYET

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kadir İnanır Yeniden Hastaneye Kaldırıldı

Kadir İnanır, sağlık problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Usta oyuncunun yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ve hayranlarını endişelendirdiği bildirildi.

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.