Çin Dışişleri Bakanından İsrail’e Kritik Uyarı

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen bilgilere göre, Bakan Vang, İsrailli mevkidaşı Gideon Saar ile telefonda bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme sırasında Vang, Çin’in, ABD ve İsrail’in İran üzerindeki askeri eylemlerine ilişkin, “Güç, sorunları çözmüyor; bunun yerine yeni sorunlar ve uzun vadeli sonuçlar doğuruyor. Gerçek askeri gücün anlamı, savaş alanında değil, savaşların önlenmesindedir.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

ULUSLARARASI İLİŞKİLERDE GÜÇ KULLANIMINDAN KAÇINMA VURGUSU

Çin’in uluslararası ve bölgesel krizlerin diyalog ve müzakere ile çözümünden yana olduğunu belirten Vang, “Tüm ülkeler Birleşmiş Milletler (BM) Şartı’nın amacına ve ilkelerine uymalı ve uluslararası ilişkilerde güç kullanımından kaçınmalıdır. Bu, İsrail’in dahil olduğu tüm süreçlerden ayrılması anlamına gelecektir.” ifadelerini kullandı. Vang, ayrıca Çin’in, İran’ın nükleer sorununa siyasi bir çözüm için başlangıç noktasının, ABD ile İran arasında gerçekleşen son müzakerelerde olduğunu ve İsrail’in güvenlik kaygılarını dikkate alan önemli bir ilerleme kaydedildiğini, ancak bu gelişmenin askeri çatışmalar tarafından engellendiğini dile getirdi.

ABD-İSRAİL’İN İRAN’A YÖNELİK SALDIRILARI

İsrail ve ABD, Tahran ile Washington yönetimleri arasında müzakereler sürerken, 28 Şubat’ta İran’a yönelik bir askeri saldırı gerçekleştirdi. İran, bu saldırılara karşılık olarak, İsrail’in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn gibi bölgesel ülkelerdeki hedeflere karşı operasyonlar düzenledi. ABD-İsrail saldırılarında, İran lideri Ali Hamaney’in de aralarında bulunduğu birçok üst düzey yetkilinin hayatını kaybettiği bildirildi. İran Kızılayı, bu saldırılarda toplam 787 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.