BAŞKANLIK KABİNESİ TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAMALAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleştirilen Kabine toplantısı sona erdi. Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan çeşitli konulara değindi. Terörsüz Türkiye sürecinin ilerleyişinden memnun olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Sadece ülkemiz içinde değil örgüt içinde de kimi unsurların çeşitli sabotajlar içinde oldukları anlaşılıyor. Milletimizin huzuruna kastedildiğinde kimsenin gözünün yaşına bakmayız saldırganların başını ezeriz. Camımıza taş atana gülle atmasını çok ama çok iyi biliriz.” dedi.
ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELE
Orman yangınları hakkında da konuşan Erdoğan, “Halihazırda 9 yangınla yoğun mücadele halindeyiz. İzmir Menderes ve Seferihisar, Manisa Akhisar, Hatay Antakya, Aydın Sultanhisar ile Muğla Bodrum’da çalışmalar devam ediyor.” şeklinde bilgi verdi. 1 Haziran’dan bu yana 1516 orman yangını çıktığını kaydeden Erdoğan, “Sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı, 10’u tutuklanırken, 10 kişi adli tedbir şartıyla serbest bırakıldı.” ifadesini kullandı.
KANSER TEDAVİSİNDE ÇOK ÖNEMLİ ADIM
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 farklı kanser hastalığının tedavisinde kullanılan 5 akıllı ilacın SGK geri ödeme kapsamına alındığını duyurdu. Bu durumun 48 bin kanser hastası için anlamlı bir gelişme olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına göre, Türkiye’nin güvenliği ve halkının huzuru için alınan kararlar da ön planda yer alıyor.
DEMOKRASİ VE BİRLİĞE VURGU
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gündemimizde yine ülkemizin güvenliğine, huzuruna ve refahına ilişkin konular vardı. 24 Haziran 2018 seçimleriyle hayata geçirilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, birçok imtihanı alnının akıyla vermiştir. Kendi iç meselelerini çözemeyenler milletin sorunlarına çözüm üretemezler.” diye konuştu. Türkiye’nin birlikteliği ve huzurunun önemine değinerek, “86 milyonun birliği, dirliği, huzuru ile demokrasimizin sıhhat ve selameti, bir siyasi partinin koltuk kavgasından çok daha mühimdir.” ifadelerini kullandı.
then "Add to Home Screen"