Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Yeşilay Federasyonu Forumu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Sanal dünyanın kaotik yapısı, bağımlılıkla mücadeleyi zorlaştırıyor. Eskiden zor ulaşılan şeyler, şimdi yalnızca bir tık mesafesinde. İnternet ve sosyal medya içeriklerinin gençlerimizi, değerlerimizi, toplum yapımızı hedef aldığı bir dönemde ailelerimiz de çok dikkatli olmalıdır. Bazı konuların partisi, ideolojisi, kökeni, kimliği olmaz” dedi. Erdoğan, konuşmasında CHP’ye yönelik eleştirilerde de bulundu ve “Polisin üzerine otobüs süren şuursuz bir zihniyetten farklı davranmasını da beklemiyoruz” ifadesini kullandı.
KATILIMCILARA FAYDA DİLEDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, program kapsamında gerçekleşecek etkinliklerin katılımcılara fayda getirmesini temenni etti. Yeşilay’ın, 5 Mart 1920’de doktor Mazhar Osman ve 19 arkadaşının bir araya gelmesiyle kurulduğunu hatırlattı. Ayrıca, Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadelede önemli bir rol üstlendiğini belirtti. “Çeşitli bağımlılıklar toplumu içeriden işgal etmeye çalışırken, Yeşilay’ın varlığı bu süreci durdurdu” diyen Erdoğan, Yeşilay’ı 120 şubesi ve 105 danışmanlık merkeziyle tebrik etti. Ayrıca, bağımlılıkla mücadelede çalışan tüm bireylere teşekkür etti.
AİLELERE GÖREV DÜŞÜYOR
Cumhurbaşkanı, ailelerin bağımlılıkla mücadeledeki kritik rolüne dikkat çekti. “Sanal dünyanın kaotik yapısı, bağımlılıkla mücadeleyi zorlaştırıyor. İnternet ve sosyal medya içerikleri gençlerimizi, toplum yapımızı hedef alıyor, ailelerimizin dikkatli olması gerekiyor” şeklinde konuştu. Özellikle 6-10 yaş grubundaki çocukların internet kullanım süresinin 1 saati aştığını vurguladı. Ailelerin bu durumu göz önünde bulundurarak gerekli önlemleri alması gerektiğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bağımlılıkla mücadelede hiçbir ideolojik ayrım yapılmaması gerektiğini ve “Bu konu üzerine kararlılıkla gitmemiz gerekiyor” dedi. Muhalefetin bu konuda aynı sorumlu tavrı göstermediğini belirterek, alkol tüketiminin teşvik edildiğine dikkati çekti. “28 Şubat döneminde alkol kullanmadığı için insanların fişlendiğini ve işlerinden atıldığını” hatırlatarak, yaşadığı eleştirileri de dile getirdi. Ayrıca, alkol politikalarının muhalefet tarafından devam ettirildiğini vurguladı.
Son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefet partisine yönelik eleştirilerde bulundu. “Bir tarafta ‘Bedava yapacağız’ dedikleri suyun fiyatını 10 kat artırırken, diğer tarafta alkollü içkilerin fiyatlarını indirmekten bahsediyorlar” dedi. Bu çelişkili durumun halkın çıkarlarını göz ardı ettiğini ifade ederek, bağımlılıkla mücadeleye devam edeceklerini belirtti. “Her birimiz için bağımsız gelecek şiarıyla bağımlılıkla mücadele edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.
then "Add to Home Screen"