Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Hemen Yargılanmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosphorus Diplomasi Forumu’nda önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, “Uluslararası siyaset zemininde kırılmaların yaşandığı günlerden geçiyoruz. Belirsizlik ve istikrarsızlık dalga dalga yayılıyor. Küresel barış ve güvenlik, bitmek bilmeyen savaş ve istikrarsızlık girdabına bırakılmıştır.” şeklinde konuştu.

SİSTEM KRİZİ VURGUSU

Erdoğan, “BMGK gibi mekanizmaların gayesi insani felaketlerin önüne geçmektir.” diyerek, mevcut durumda çözümün anahtarı olması gereken yapıların sorunun parçası haline dönüştüğünü ifade etti. “Evrensel değerler rafa kalkmış, uluslararası sistem tamamıyla felce uğramıştır. İnsan hakları ve onuru yara almış, merhamet gibi duygular sessize alınmıştır. Ortada çok büyük bir sistem krizi vardır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Herkes kayıtsız kalsa bile biz coğrafyamızdaki acılara, zalimlere, sonu gelemeyen çatışmalara duyarsız kalamayız.” ifadesini kullandı. Türkiye’nin, iflas etmiş bir sistemin yükünü çeken bir bölgede yer aldığını belirtti. “Türkiye, bölgesinde bir istikrar abidesi olarak yükselse de hadiselerin uzağında bir ülke değildir.” diyen Erdoğan, “İnsan komşusuna sırtını dönebilir mi? Bu ülke ve bu aziz millet tarihin hiçbir döneminde bana ne dememiştir. Gönül coğrafyasına sırtını dönmemiştir.” vurgusunu yaptı.

İNSANİ ACIYA HASSASİYET

Erdoğan, “Gazze’nin, Yemen’in, Suriye’nin, Sudan’ın, Somali’nin sokaklarında yere düşen her can bizim canımızdan can koparıyor.” dedi. “Bizim tek amacımız vardır. O da bölgede barışın, huzurun, istikrarın güçlü bir şekilde sağlanmasıdır.” ifadesiyle Türkiye’nin üzerine düşeni yapma arzusunu dile getirdi.

GAZZE’DEKİ AÇLIK SORUNU

Erdoğan, savaş baronlarının ateşe benzin döktüğünü, kendilerinin de adil bir barış için çalıştığını belirtti. Gazze’de açlığın bir kitle imha silahı olarak kullanıldığını vurgulayan Erdoğan, “Netanyahu, BMGK’da salondaki boş koltuklara seslenmek zorunda kaldı.” dedi.

NETANYAHU’NUN YARGILANMASI

Erdoğan, “Canavarın durdurulmasının şart olduğu görüldü.” diyerek, Filistin’in tanınmasının önemli olduğunu belirtti. “İsrail durdurulmadan Filistin Devleti için konulan irade eksik kalacaktır. Netanyahu ve soykırım kadrosu derhal yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır.” şeklinde konuştu.

CAYDIRICI YAPTIRIMLAR TALEBİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uluslararası spor turnuvalarından men dahil, İsrail’e caydırıcı yaptırımlar uygulanmalıdır. İspanya’nın aldığı karar bir kenara konulamaz.” diyerek, bu konular üzerindeki duruşunu açıkladı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.