GÜÇLÜ SİYASİ İRADE TERÖR DEFTERİNİ KAPATIYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin siyasi maliyet risklerini üstlenerek ortaya koydukları güçlü ve kararlı siyasi irade, terör sorununu sona erdiriyor. Terörsüz bir Türkiye ile daha güçlü yarınlara adım atılıyor ve terör örgütü silahlarını bırakıyor. Bugün, 30 PKK’lı grup, Süleymaniye’de silahlarını ateşe vererek silah bırakma sürecinin resmi olarak başladığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörü sona erdirmek için gösterdiği inanç ve kararlılıkla “Terörsüz Türkiye” hedefine büyük bir adım attı.
PEŞ PEŞE GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİ
Yaşanan gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, sırasıyla MHP Lideri Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile telefon görüşmeleri yaptı. Erdoğan, öncelikle Bahçeli ile yaptığı görüşmede “Terörsüz Türkiye” sürecinin ülkenin birlik ve beraberliğine katkı vereceğini vurguladı.
PERVİN BULDAN İLE TEXAS KONUŞULDU
Erdoğan, daha sonra Pervin Buldan ile telefon görüşmesi yaptı. Bu görüşmede “Terörsüz Türkiye” sürecinde silahların imha edilmesi ve sürecin mevcut durumu üzerine sohbet edildi. Buldan, görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye “Terörsüz Türkiye” sürecine olan katkılarından dolayı teşekkürü ihmal etmedi. Ayrıca, silahların yakılmasıyla sürecin başarı ile devam etmesi konusunda memnuniyetini ifade etti.