Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yoğun diplomasi trafiği devam ediyor. Erdoğan, bu kez ABD Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi yaptı. Bu önemli görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel meseleler üzerinde duruldu. İletişim Başkanlığı tarafından paylaşılan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’a Türkiye’ye gelmesi için davette bulundu. İletişim Başkanlığı’nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye ile ABD ikili ilişkileri ele alındı.”

İKİLİ İLİŞKİLER VE BÖLGESEL KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde Türkiye ile ABD arasında savunma sanayii gibi birçok alanda iş birliğini geliştirmek için çalışmalarına devam edeceğini vurguladı. Görüşmede ayrıca Türkiye ile ABD ikili ilişkileri ve bölgesel ile küresel meseleler de ele alındı.

SAVAŞLARIN SONLANDIRILMASI İÇİN GAYRET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’ın savaşların sona erdirilmesine yönelik yaklaşımını desteklediğini ve İran ile devam eden müzakere süreciyle birlikte Rusya-Ukrayna savaşının sona erdirilmesine yönelik çabaları takdirle karşıladığını belirtti.

GAZZE VE SURİYE GÜNDEMDE

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de yaşanan insani krizin ciddi bir boyuta ulaştığını belirterek, Gazze’ye insani yardımların aksamadan ulaşması ve bu trajik duruma son verilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca ateşkesin sağlanması ve kalıcı barış için Türkiye’nin iş birliğine ve her türlü desteğe hazır olduğunu bildirdi. Erdoğan, Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması ve istikrarın sağlanması konusunda Türkiye’nin çaba gösterdiğini, ABD’nin Suriye’ye yönelik yaptırımların hafifletilmesine yönelik çalışmalarının bu sürece katkı sağlayacağını vurguladı.

TRUMP’A TÜRKİYE DAVETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmesinde ABD Başkanı Trump’ı Türkiye’ye davet etti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.