TÜRKİYE TERCİHİ KALICI ÇÖZÜMLER İÇİN ADIM ATIYOR
Türkiye, uzun zamandır devam eden terör sorununa kalıcı bir çözüm bulma hedefinde kararlı adımlar atmaya devam ediyor. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin çağrısıyla başlatılan süreç çerçevesinde, kısa sürede önemli bir aşama kaydedildi. Bu bağlamda, DEM Parti heyeti bugün İmralı’da Abdullah Öcalan ile fesih sürecini ele almak üzere altıncı görüşmelerini tamamladı.
Görüşme, PKK’nın bu hafta fesih sürecini resmi olarak açıklaması gerektiği için büyük önem taşıyor. Ayrıca, DEM Parti heyetinin bu hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yapması da bekleniyor.
Bu kritik görüşmenin detayları, heyetin İmralı ziyaretini tamamlamasının ardından ortaya çıkacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ikinci kez görüşmek üzere yarın saat 15.00’te DEM Parti heyetini kabul edeceği öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve DEM Parti heyeti arasındaki ilk görüşme, 10 Nisan’da gerçekleşmişti. Terörsüz Türkiye hedefine yönelik olarak düzenlenen bu buluşma, 13 yıl aradan sonra Erdoğan ile DEM Parti arasında yapılan ilk yüz yüze görüşme olarak kayıtlara geçti ve süreç açısından ‘tarihi bir adım’ olarak değerlendirildi.