Dem Parti’den Toplantı Açıklaması: Komisyon Ayrılmadık

TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Terörsüz Türkiye süreci devam ediyor. Terörle mücadele için kurulan komisyon, 11’inci toplantısını gerçekleştirdi. Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini dinledi. Toplantıda söz alan İslami Tebliğ Tedris İlim Hareketi Adamları Derneği (İTTİHAD) Başkanı Mehmet Bekir Şimşek’in açıklamaları, komisyonda gerginliğe yol açtı. Şimşek, “Devletin gücünü eline alarak kimi yapıların yanlışlar yaptığını biliyoruz. Ama aynı zamanda Kürt halkı adına ortaya çıktığını iddia eden PKK’nın da Kürtlere büyük zararlar verdiğini biliyoruz.” demesi, DEM’li komisyon üyelerinin tepkisini çekti. Tansiyonun yükselmesiyle birlikte, DEM’li üyeler toplantı salonunu terk etti. Bu önemli gelişmenin ardından, DEM’in komisyondan ayrılıp ayrılmayacağıyla ilgili sorular gündeme geldi. Komisyona dair bir açıklama yapan DEM Parti, ayrılığın düşünülmediğini belirtti.

BARIŞA HİZMET ETMEYEN ZEHİRLİ BİR DİL KULLANILDI

Yapılan açıklamada, “Ne yazık ki bugün komisyonda dinlenen bir kurum temsilcisi, barışa hizmet etmeyen zehirli bir dil ve çözüm karşıtı bir tutum sergilemiştir. Davetli, konuşması boyunca çözümsüzlüğe hizmet eden, ayrıştırıcı ve son derece sorunlu bir dil kullanmıştır. Çözüm ve barış için toplanan komisyona adeta ‘barış nasıl olmaz?’ sunumu yapmıştır.” ifadeleri kullanıldı. Şiddet dolu, eril, cinsiyetçi ve nefret dolu dilin sadece DEM Partili üyeleri değil, diğer siyasi partilerden birçok milletvekilini de rahatsız ettiği belirtildi.

KOMİSYONDAN ÇEKİLMEDİK

Açıklamaların devamında ise “Bu kapsamda, bugün yaşanan gerilime dair basında çıkan ‘DEM Parti komisyonu terk etti’ haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etmek istiyoruz. Komisyondan çekilmedik; söz konusu davetlinin zehirli dilde ısrar etmesi üzerine, barışın diline dikkat çekmek üzere bu kişinin konuşması bitene kadar oturumdan ayrıldık.” denildi.

DEM OKULU ÜZERİNE AÇIKLAMALAR

DEM Parti’nin yaptığı detaylı açıklamada, “Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, Barış ve Demokratik Toplum Süreci’nin önemli bir parçasıdır. Bu komisyonun çalışmalarının güçlü bir şekilde devam etmesi, Türkiye’de yeni bir dönemin kapılarını aralayacaktır.” ifadeleri yer aldı. Ayrıca, komisyonda konuşacak kişi ve kurumların toplumsal barışa katkı sağlayacak şekilde, sorumlu bir dil kullanacağı beklentisi dile getirildi. EM Parti, barış dilini ve demokratik çözüm aklını öne çıkarmak adına çaba göstermeye devam edeceğini vurguladı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.