Demirtaş’tan hükümet ve PKK’ya çağrı

HDP lideri Selahattin Demirtaş, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında "Hükümete de, PKK’ye de çağrı yapıyorum. Türkiye 15 Temmuz öncesi Türkiyesi değildir. Yeni durum değerlendirilmelidir" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında konuştu.  Selahattin Demirtaş, Güneydoğu’da operasyonların yapıldığı il ve ilçelerdeki vatandaşlardan darbe girişimine yönelik açılan tüm davalara müdahil olmasını isteyerek "Evlerinizi yıkan komutanlar onlardır. Onlar ve onların siyasi sorumlularına suç duyurusunda bulunun ve davalara müdahil olun diye çağrı yapıyoruz Cizre, Sur, Silopi’deki halka" diye konuştu. Demirtaş'ın konuşmasından satır başları şöyle: "Özsavunma, halkın kendisini savunma hakkı, her canlının en doğal hakkıdır. Darbeye karşı bu hakkı kullanan herkesi selamlıyorum.

KOMİSYON KURULACAK

Partimizin yaptığı öneri doğrultusunda Meclis'te bir komisyon kurulacak. Umut ediyorum, bu komisyon hakikati ortaya çıkaracaktır. Tasfiye ettiklerinin yerine cemaati atayan Erdoğan ne demişti, "Ne istediniz de vermedik?" Evet her şeyi istediler siz verdiniz. Demokrasiye karşı darbe yapıldı deniliyor. Hayır. Darbe demokrasi mücadelesine karşı yapıldı. Türkiye’de demokrasi zaten yoktu. Paralel sızdı diyorlar. Nasıl sızdı? HDP’ye neden sızamadılar peki? Çünkü bunun adı sızma değil süzmedir. Özür dilemek erdemdir erdem, korkmayın. Kandırıldık demeyin. Siz beraber Türkiye’yi kandırdınız. Çıkın özür dileyin.

ENİŞTEYİ MİT MÜSTEŞARI YAPALIM BARİ

Genelkurmay Başkanı neden görevde? Ordunun başısın, yaverin tarafından esir alınmışsın. Darbe başlamış ruhun duymamış sözde… MİT 16:00’da istihbarat aldık diyor, Cumhurbaşkanı'nın haberi yok “eniştemden duydum” diyor. Enişteyi MİT müsteşarı yapalım bari.

İŞKENCE İNSANLIK SUÇUDUR

"İşkenceye karşı çıkmayalım onlar darbe suçlusu" dersek ilkelerimizi yitiririz. Kime yapılırsa yapılsın işkence insanlık suçudur.

HÜKÜMETE VE PKK'YA ÇAĞRI

Hükümete de, PKK’ye de çağrı yapıyorum. Türkiye 15 Temmuz öncesi Türkiyesi değildir. Yeni durum değerlendirilmelidir. Başbakan, “Darbeciler İmralı’yı bombalamak isteyerek iç savaşı hedeflediler” diyor. Ama avukatın gitmesine engel oluyor. Askere dokunulmazlık yasası 14 Temmuz’da onaylandı. Asker, darbe yapıyorum demeseydi yaptıkları dokunulmazlık kapsamındaydı. Meclis’i bombalayan pilotu yargılayamayacaktınız örneğin. Neden? Cizre’yi, Nusaybin’i bombaladığında yargılanmasın diye."

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kadir İnanır Yeniden Hastaneye Kaldırıldı

Kadir İnanır, sağlık problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Usta oyuncunun yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ve hayranlarını endişelendirdiği bildirildi.

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.