Denizde Kaza: Turistler Yeşil Kaza Geçirdi

Olayın Gelişimi

Dün saat 13.00’te, Peksimet Mahallesi Gümüşlük Caddesi’nde bulunan otelin sahilinde olay meydana geldi. Sürat teknesiyle çekilen deniz yatağında bulunan Polonya vatandaşları Kamil Arkadıusz B. (46), Kawa Dagmara M. (36) ve Kaim Jacek H. (47), parkur iskelesindeki başka bir sürat teknesine çarptı. Çarpmanın etkisiyle üç turist deniz yatağından fırlayıp tekneye çarptı. Olayın ardından sağlık ve sahil güvenlik ekiplerine ihbarda bulunuldu. İlk müdahaleleri yapılan yaralılar çevre hastanelere kaldırıldı. Kamil Arkadıusz B.’nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Sürat teknesini kontrolsüz kullanan su sporları kaptanı H.I., gözaltına alındı. Şüphelinin Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndaki işlemleri devam ediyor.

Olayın Değerlendirmesi

Kaza sonrası Bodrum Can Kurtarma ve Su Sporları Kulübü Başkanı Cenk Sezgin, “Dün çok talihsiz bir olay yaşandı. Bizleri derinden üzdü. Bugüne kadar bu tarz hataların olmaması için Bodrum ve Türkiye’nin her yerinde örnek teşkil edebilecek girişimlerde bulunmuşken, Bodrum’da bu olayın olması bizleri gerçekten çok üzdü. Su sporları işletmeleri yüksek rakamlarla kiraya verilen ticari işletmeler ama güvenlik tarafı ihmal ediliyor. Geçtiğimiz yıl da o bölgede buna benzer bir kaza yaşandı. Bu tür kazalar, gerekli eğitim ve ehliyet gibi kriterleri sağlamayan, sadece kirayı ödeyebilen kişiler tarafından işletildiği için ortaya çıkıyor” dedi.

Güvenlik Vurgusu

Sezgin, “Bodrum’da yıllardır faaliyet gösteren işletmelerimizde herhangi bir kaptanımızın böyle bir hataya düşmesi, yanlış bir manevra yapması veya sahilde ilk müdahaleyi gerçekleştiren arkadaşların bu kadar beceriksizce davranması olağan bir durum değildir. Sanki bir bilim kurgu filmi seyrediyor gibiydik. Bu olayın bir daha yaşanmaması için su sporları işletmelerini kiraya verenlerin, kendilerine en yüksek bedeli ödeyeni değil, en yüksek güvenliği sağlayan ortak olarak seçmesi gerekiyor. Önemli olan insanın can güvenliğidir. İşletmelerin konunun bu noktaya gelmemesi için doğru kararları alması tek temennimizdir. Önümüzdeki günlerde cankurtaran semineri açacağız.” dedi.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.