ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETİ: YANGININ SEBEBİ ANIZ YAKIMI
Dicle Elektrik, Diyarbakır ve Mardin illerinde 20 Haziran 2024 tarihinde çıkan yangının sebebini açıkladı. Şirket yetkilileri, yapılan detaylı incelemeler sonucunda yangının elektrik hatlarından kaynaklanmadığını ve anız yakımı nedeniyle çıktığını belirtti. Yangının kökenine ilişkin bilgilerin, uydu görüntüleri ve farklı kamera kayıtlarıyla doğrulandığını ifade ettiler.
ŞİRKET YÖNETİCİSİNDEN AÇIKLAMA: DELİLLERLE TEYİT EDİLDİ
Dicle Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Memet Atalay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada yangının çıkış sebebini detaylarıyla aktardı. Atalay, saha ekipleri ile birlikte yapılan incelemeler sonucunda, yangının elektrik hatlarıyla alakalı olmadığının belirlendiğini ve bunun uydu görüntüleri ile de teyit edildiğini aktardı. Köksalan Mahallesi’ndeki mezarlık bölgesinde elektrik hatlarının bulunmadığının altını çizen Atalay, yapılan tespitlerin ve incelemelerin delillendirildiğini vurguladı.
DETAYLI İNCELEME VE TESPİTLERLE DOĞRULANDI
Yangınla ilgili olarak yapılan detaylı inceleme ve tespitlerin, yangının elektrik hatlarından kaynaklanmadığı yönünde önemli ipuçları sunduğu belirtildi. Köksalan Mahallesi genelinde yapılan araştırmalarda, köy içi alçak gerilim şebekesi ve orta gerilim şebekesinde herhangi bir anormalliğe rastlanmadığı ifade edildi. Ayrıca, yangının çıkış noktasında herhangi bir elektrik hatlarına bağlı iz bulunmaması, şirketin açıklamalarını destekleyen temel unsurlardan biri olarak öne çıktı.