Olayın Gelişimi
Olay, 2023 yılının Kasım ayında yaşandı. Çocukları Deniz Sönmez’in diş ağrısı şikayetleri üzerine Elena (34) ve Aydın Sönmez (35) çifti, Osmangazi ilçesindeki Hürriyet Mahallesi’ndeki özel bir diş kliniğine başvurdu. Deniz’in dişlerinde çürüklerin bulunduğu tespit edildikten sonra, 10 Kasım’da kendisine randevu verildi. Yapılan sedasyonlu operasyonla 1 dişi çekildi, 1 diği kanal tedavisine alındı ve 4 dişine dolgu yapıldı. Ancak, narkozun etkisi geçmeye başladığında Deniz Sönmez, rahatsızlık belirtisi gösterdi.
Kontrol Altına Alınamayan Durum
Deniz Sönmez’in ağzında yoğun bir kanama başladı ve ateşi yükselerek titreme şikayetleri ortaya çıktı. Buna rağmen, anesteziye bağlı sorunlar olduğu belirtilerek, kanaması olmasına rağmen ilaç verilip taburcu edildi. Aile, Deniz’i eve döndükten yaklaşık 20 dakika sonra fenalaşarak Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesine götürdü. Maalesef, Deniz Sönmez 13 Kasım’da oksijen azlığına bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi.
Olay Sonrası Gelişmeler
Deniz Sönmez’in cenazesi, otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Otopsi işlemleri tamamlandıktan sonra Deniz, Keles ilçesinde toprağa verildi. Aile, yaşanan olaya ilişkin şikayette bulununca, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı ve İl Sağlık Müdürlüğü de bir inceleme gerçekleştirdi. İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı’nın onayı doğrultusunda, soruşturma ve incelemenin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi için diş kliniğini 1 ay süreyle mühürledi.