Diyarbakır’da Sırrı Süreyya Önder Caddeye Verilecek

DİYARBAKIR’DA YENİ CADDE İSMİ DÜZENLEMESİ

Diyarbakır’da, DEVA Partisi’ne bağlı Çınar Belediyesi, önemli bir düzenlemeye imza attı. Çınar Belediyesi’nin Mayıs ayı Meclis Toplantısı’nda, 3 Mayıs’ta İstanbul’da çeşitli sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder’in adının, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Derman Caddesi’ne verilmesi önerildi.

Önerge, meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. Şimdi resmi süreçlerin tamamlanmasıyla birlikte, caddeye yeni bir tabela asılarak isim değişikliği gerçekleştirilecek. Bu değişiklik, Sırrı Süreyya Önder’in anısını yaşatmayı hedefliyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Kars Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi Gözaltına Alındı

Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir profesör, sosyal medyada ayrımcı içerikler paylaştığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Sakarya’da 37 Mahallede Şap Karantinası Uygulaması

Karasu'da üç mahallede şap hastalığı belirlendi. Hastalığın yayılmasını önlemek için 37 mahallede hayvan hareketleri durdurulup karantina süreci başlatıldı.

Bodrum’da Ana Su Hattı Patladı Yol Çöktü

Bodrum'da su isale hattının patlaması sonucu yol çöktü ve çukurlar meydana geldi. Bölgedeki su akışı kontrol altına alınırken, onarım çalışmaları başlatıldı.

Bangladeş’te TİKA ile Güvenli Yerleşim Alanı Kuruldu

Bangladeş’in kuzeyinde, sürekli değişken yapısı nedeniyle sel ve erozyon tehdidi altındaki Brahmaputra Nehri adaları için yeni bir yerleşim alanı inşa edildi. Proje, Gaibandha bölgesinde gerçekleştirildi.

Gazze’de Gıda Güvenliği Krizi Devam Ediyor

Birleşmiş Milletler'e bağlı yapıların IPC raporuna göre, Gazze'deki 1,6 milyon kişi, Nisan 2026'ya kadar ciddi gıda güvensizliği sorunu yaşayacak.