“Dünya Bankası’nın Kredi Verme Düzenlemeleri”

DÜNYA BANKASI YENİ DÜZENLEMELER YAPTI

Dünya Bankası’ndan gelen bilgilere göre, asgari öz kaynak-kredi oranı yüzde 19’dan yüzde 18’e düşürüldü. Bu değişiklikle birlikte, 30 milyar dolar kadar ek finansman sağlanacağı ifade ediliyor. Dünya Bankası, hizmet sağladığı ülkelere daha iyi bir ortak olma çabası ile borçların daha kolay geri ödenebilmesi amacıyla bazı ücretleri kaldırdı.

KÜÇÜK ÜLKE KREDİLERİ İÇİN YENİ UYGULAMALAR

Ayrıca, küçük ülkelere sağlanan krediler için daha az ücret alınacağı belirtiliyor. Yapılan açıklamada, bu adımların bir araya geldiğinde Dünya Bankası kredilerini almanın daha kolay ve geri ödemenin daha ucuz olacağı vurgulanıyor. Bu yeni düzenlemeler, borçlanma koşullarını iyileştiriyor ve hizmet sundukları ülkelere destek olmayı hedefliyor.

ÖNEMLİ

Demirören HoldİNG Üyesi Tutuklandı: Ticari Faaliyetler

İstanbul 15. İcra Ceza Mahkemesi, Fikret Tayfun Demirören'i karşılıksız çek kullanmaktan toplam 66 milyon 770 bin TL adli para cezasına çarptırdı. Demirören, havalimanında gözaltına alındı ve tutuklandı.

Lütfü Savaş’tan CHP Kongresi İptali Davası

CHP'nin 38. Olağan Kongresi'nin iptali için dava açan Lütfü Savaş, parti yönetiminin delegelere baskı yapıp rüşvet verdiğini öne sürdü.

Daha Fazlası!