İstanbul’un Kağıthane ilçesinde yaşayan mimar Ece Gürel, 2 Mart’ta evinden çıkıp Belgrad Ormanı’na gitmek üzere yola çıktı. Ancak oradan geri dönmediği anlaşıldı. Eşi Sezer Gürel, kaybolduğunu fark ettikten sonra aynı gün polise başvurdu. İhbarın ardından Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, genç mimarı ormanda bulmak için harekete geçti. Orman girişini tespit eden ekipler, ancak çıkışına dair hiçbir iz bulamadı. Ece Gürel’i bulmak amacıyla toplamda 55 kilometrekarelik alanın 41 kilometrekaresi detaylı şekilde tarandı. İlk gün içinde Gürel’e ait çanta ve cep telefonu bulundu. Ancak üç gün boyunca kendisine ulaşılamadı. Dördüncü gece saat 01.30 sularında, eşyalarının bulunduğu yerden 6 kilometre uzağında, hareketsiz yatan bir kadın fark edildi. Hipotermi nedeniyle bilinci kapalı olan Ece Gürel, hemen hastaneye kaldırıldı. Ancak organ yetmezliği nedeniyle gerçekleştirilen tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
SON MESAJLA BİRLİKTE SIR PERDESİ ARALANDI
Ece Gürel’in ölümü sonrasında neden ormana gittiği ve kaybolduğu gün yaşanan olaylar merak edilmeye başlandı. Sabah’ın haberine göre, onunla son görüşen arkadaşı Özge A.Ö., polis ekiplerine dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özge A.Ö. şunları dile getirdi: “Ece, kaybolmadan önce işyerinde karşılaştığı sorunları anlatıyordu. İş tanımında yer almayan bazı görevleri ona yüklemeye çalıştıklarını ve ayrılmak için kendisine zorla kağıt imzalattıklarını belirtti. ‘Tuvaletleri sen temizleyeceksin, kahveleri sen getirip götüreceksin’ demişler. Bu durum çok onu üzmüştü. Ailesi de neden imzaladığını sorguladığı için bu onu daha da bunaltmıştı.” Özge A.Ö., olay günü Ece Gürel’in nefes almak ve biraz hava almak için ormana gitmek istediğini belirtti. Başlangıçta Atatürk Arboretumu’na gitmeyi planlayan Gürel, sonrasında fikir değiştirerek Belgrad Ormanı’na yöneldi.
KAYBOLDUĞU MESAJLA ORTAYA ÇIKTI
Ece Gürel, ormanda dolaşırken arkadaşı Özge A.Ö.’ye birkaç fotoğraf gönderdi. Sonrasında, birkaç saat sonra ona şu mesajı iletti: “Kayboldum, oturdum, ruhum geride kaldı.” Özge A.Ö., başlangıçta bu mesajı mecazi bir anlamda değerlendirdiğini ve Gürel’in gerçekten kaybolduğunu düşündüğünü, ancak ailesiyle görüştükten sonra durumu kavradığını ifade etti.
Arkadaşının ifadesinde dikkat çeken bir diğer detay ise Ece Gürel’in astrolojiye olan ilgisi oldu. Özge A.Ö., Gürel’in astroloji konusunda dersler alarak kendisini geliştirmeye çalıştığını belirtti. “Ece, neşeli bir insandı. Fakat işyerinde yaşadığı problemler onu oldukça üzmüştü. Ailesiyle de bu nedenlerden ötürü gerginlik yaşamıştı. O gün sadece ‘nefes almak istiyorum’ demişti. Başka bir bilgim yok.”