Edirnekapı Şehitliği’nde Ziyaret Yapıldı

ŞEHİTLİK ZİYARETİ VE DUALAR

15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı Erol Bulut, beraberindeki platform üyeleriyle Edirnekapı Şehitliği’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında şehitler için dualar okuyan Bulut, ziyaretin hemen ardından ‘Terörsüz Türkiye Süreci’ ve bölgedeki gelişmeler hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bulut, PKK’nın silah bırakma süreci ile ilgili de açıklamalar yaptı.

BİRLEŞME VE PKK’NIN GÜÇSÜZLEŞMESİ

Erol Bulut, “Yumrukları sıkmakla bir yere varamayız, artık ellerimizi açmalıyız. Yumrukları sıkarak bir yere varamayacağımızın farkındayız artık, ellerimizi açmamız lazım. Konjonktür de bunu emrediyor” şeklinde konuştu. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin süreçteki rolüne de değinen Bulut, başlangıçta tereddütler yaşandığını ama gelinen noktada bunun son derece olumlu bir adım olduğunu belirtti.

GÜÇLÜ GEMİ ZAFERİ GETİRİR

Bulut, Suriye’deki birleşmenin sağladığı güç ile PKK terör örgütünün zayıflamasının, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gücünden kaynaklandığını vurguladı. Suriye’deki son gelişmeleri takip ettiklerini kaydeden Bulut, “Bizim 40 bin şehidimiz var. Burada yapmamız gereken yarın yeniden şehitler vermemek için çalışmalıyız. Gücümüzü birlikte kullanmalıyız ki düşmanın uçağı, topu bizi sindiremesin” ifadelerini kullandı.

KARDEŞLİK VE DEVLET YANINDAYIZ

Erol Bulut, devletin yanında olmamız gerektiğini aksi takdirde düşman unsurlarının ülkeyi birbirine düşürebileceğini ifade etti. “Yarın 40 bin şehit vermeyelim. Kardeşlik sürecinde devletimizin yanında olmalıyız” çağrısında bulunan Bulut, şehitler için yüreklerinin yandığını ancak büyük açıdan bakıldığında kucaklayıcı olunması gerektiğini, aksi halde çözüm bulmanın mümkün olamayacağını belirtti. Bulut ayrıca, son olarak İsrail’in süreci engellemeye çalıştığını ve yakılan silahlara yeniden silah vermek istediğini sözlerine ekledi.

ÖNEMLİ

Kaza, 1’i Ağır 2 Yaralı

İstanbul Eyüpsultan'da hafif ticari araç ile otomobilin çarpışması sonucu iki kişi yaralandı; biri ağır. Olayın ardından otomobil sürücüsü kaçtı.

Eyüpsultan’da Kaza, Sürücü Kaçtı

İstanbul Eyüpsultan'da bir trafik kazasında otomobil ve ticari araç çarpıştı. Kazada otomobildeki iki kişi yaralanırken, sürücü olay yerinden kaçtı. Yaralılar hastaneye sevk edildi.

Daha Fazlası!