Ekici Peynir Hileli Ürün Değil!

GIDA GÜVENLİĞİ İÇİN GÜNCELLEMELER DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı, halkı bilinçlendirmek ve gıda güvenliğini sağlamak amacıyla ‘Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ listesini sürekli güncelliyor. 28 Nisan 2025 tarihli son güncellemeyle birlikte pek çok markanın yanı sıra dikkat çeken bir isim de listeye girdi: Ekici Peynir. Türkiye’nin en bilinen peynir markalarından biri olan Ekiciler Süt Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait “Ekici Tam Yağlı Sade Eritme Peyniri” adlı ürün, yapılan analizler sonucunda yağ oranının düşük olduğu gerekçesiyle taklit ürünler listesine eklendi.

EKİCİ PEYNİR’DEN AÇIKLAMA

Gelişmeler üzerine Ekici Peynir, yazılı bir açıklama gerçekleştirerek ürünün yalnızca toplu tüketime yönelik üretildiğini vurguladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ekici Peynir’in marketlerde satılan değil, ambalajsız ev dışı tüketime yönelik dökme ürünü Ekici Tam Yağlı Sade Eritme Peyniri listede yer almıştır. Söz konusu ürün marketlerde satılmamaktadır. Üç harfli marketlerde satıldığıyla ilgili bilgi gerçeği yansıtmamaktadır.” Firma, ürünün perakende satışta yer almadığını ve yalnızca toplu tüketim noktalarına (yurt, otel, yemekhane gibi) gönderildiğini belirtti.

TAĞŞİŞ YAPILAN ÜRÜNLER İFŞA EDİLİYOR

Bakanlık, daha önce sucuk, bal, zeytinyağı, köfte gibi birçok üründe de taklit veya tağşiş yapıldığını tespit edip bu ürünleri kamuoyuyla paylaşıyor. Bu yöntem, gıda güvenliğini sağlamak ve tüketicileri korumak adına atılan önemli bir adım.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Bangladeş’te TİKA ile Güvenli Yerleşim Alanı Kuruldu

Bangladeş’in kuzeyinde, sürekli değişken yapısı nedeniyle sel ve erozyon tehdidi altındaki Brahmaputra Nehri adaları için yeni bir yerleşim alanı inşa edildi. Proje, Gaibandha bölgesinde gerçekleştirildi.

Gazze’de Gıda Güvenliği Krizi Devam Ediyor

Birleşmiş Milletler'e bağlı yapıların IPC raporuna göre, Gazze'deki 1,6 milyon kişi, Nisan 2026'ya kadar ciddi gıda güvensizliği sorunu yaşayacak.

ABD’li Bakan Rubio’dan Gazze İçin Yardım Çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Gazze'deki insani yardımların artırılması gerektiğini vurgularken, ateşkes sürecinin sürdüğünü açıkladı.

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran İfadesini Verdi

Fenerbahçe'nin Başkanı Sadettin Saran, yürütülen uyuşturucu soruşturması çerçevesinde "şüpheli" olarak ifade vermek üzere polis merkezine davet edildi.

Japonya’nın Nükleer Silah Sahibi Olma Tartışması Derinleşiyor

Japonya'da bir hükümet yetkilisi, Başbakan Takaiçi Sanae'nin güvenlik politikaları çerçevesinde nükleer silah edinme gerekliliğini dile getirdi.